Το εμβόλιο Kovid-19 άρχισε να χρησιμοποιείται στην Ισπανία

πανό99

Το πρώτο εμβόλιο κατά του νέου τύπου επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) στην Ισπανία χορηγήθηκε σε μια 96χρονη γυναίκα που μένει σε γηροκομείο.

Τα εμβόλια άρχισαν να παράγονται αφού το πρώτο μέρος του εμβολίου Kovid-19, το οποίο έπεσε στο μερίδιο της Ισπανίας σύμφωνα με τη συμφωνία που συνήψε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με την εταιρεία Pfizer-BioNTech, έφτασε χθες στη χώρα.

Ο Araceli Rosario Hidalgo, 96 ετών, ο οποίος ζει σε ένα γηροκομείο στην πόλη Γκουανταλαχάρα κοντά στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης, έγινε το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε επίσημα με το Kovid-19 στην Ισπανία στις 09:00 τοπική ώρα (11:00 π.μ. ΤΠΔ).

Η Monica Tapias, η οποία εμβολιάστηκε μετά τον Hidalgo και εργάζεται σε γηροκομείο για 10 χρόνια, δήλωσε στον Τύπο: «Είναι τιμή να είμαστε ένας από τους ανθρώπους που έλαβαν το πρώτο εμβόλιο. Θέλουμε να εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία για να τελειώσει αυτή η επιδημία. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της επιδημίας. ” Μίλησε με τη φόρμα.

πανό134

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολίων Kovid-19 που καθορίστηκε από την κυβέρνηση της Ισπανίας, το εμβόλιο, το οποίο μεταφέρεται αεροπλάνο σε κουτιά που διατηρούνται στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να έρθει στη χώρα με τη μορφή 350 χιλιάδων δόσεων την εβδομάδα στο πρώτο στάδιο και να διανεμηθεί στις αυτόνομες διοικήσεις.

Στα εμβόλια που μεταφέρονται σε αποθήκες υπό την προστασία της αστυνομίας, της χωροφυλακής και του στρατού, προτεραιότητα θα είναι οι ηλικιωμένοι και το προσωπικό στα γηροκομεία, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για τη διανομή του εμβολίου, δημιουργήθηκαν 18 ομάδες σύμφωνα με κριτήρια όπως ο κίνδυνος θανάτου, ο κίνδυνος έκθεσης σε ασθένειες, ο κίνδυνος κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων, ο κίνδυνος ασθένειας και η ηλικία.

Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει 4,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εντός τριών μηνών και το 5% του πληθυσμού να λάβει το εμβόλιο Kovid-19. Μέχρι το καλοκαίρι, στοχεύει στον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ισπανία με εμβόλιο Kovid-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 25 Δεκεμβρίου στην Ισπανία, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από το Kovid-19, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 1 εκατομμύριο 854 χιλιάδες 951, ενώ 49.824 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής λόγω της επιδημίας.

Source