Το εμβόλιο Oxford և AstraZeneca κυκλοφόρησε σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Oxford / AstraZeneca ξεκίνησαν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η δεύτερη συνεχόμενη μετά το Pfizer.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ξεκίνησε σε μόλις έξι νοσοκομεία, δύο στο Λονδίνο, ένα στην Οξφόρδη, Σάσσεξ, Λάνκασαϊρ και Γουόργουικσαϊρ για τον εμβολιασμό των πολιτών για παρενέργειες.

Ο πρώτος που ανέπτυξε το εμβόλιο ήταν ο 82χρονος Brian Pinker, ο οποίος υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Οξφόρδης μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το εμβόλιο.

Συνολικά περίπου 530.000 δόσεις είναι προς το παρόν διαθέσιμες στο NHS. Πολλοί θα παρακολουθήσουν αμέσως και θα κατευθυνθούν σε περισσότερα από 700 κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, όπως νοσοκομεία, τοπικές κλινικές και ειδικές περιοχές ανά περιοχή.

Συνολικά, η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 100.000 δόσεις αυτού του εμβολίου.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης θα είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες του γηροκομείου λόγω των χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης και της ευκολίας μεταφοράς.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μίλησε για την κρίσιμη στιγμή στον αγώνα κατά του κοροναϊού. “Ελπίζω να δώσει σε όλους νέα ελπίδα ότι το τέλος αυτής της επιδημίας είναι ορατό”, πρόσθεσε.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε από τη Διοίκηση Φαρμάκων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο πλήρους δόσης δύο δόσεων, αν και οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το πρώτο μισό και μετά την πλήρη δόση. Η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της δεύτερης δόσης.

Επιπλέον, μετά από σύσταση της κοινής επιτροπής εμβολιασμού, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι μια δεύτερη δόση του εμβολίου, όπως το Pfizer, θα πρέπει να χορηγείται εντός 12 εβδομάδων από τις πρώτες, όχι 28 ημέρες (για την προετοιμασία της Οξφόρδης) ή 21 ημέρες (για το Pfizer).

Ο στόχος είναι να καλυφθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες το συντομότερο δυνατό με την προτεινόμενη μερική αλλά επαρκή ασυλία.

Πηγή: KYPE

Source