Το εμβόλιο Pfızer-Biotech θα μπορούσε να εξουδετερώσει τους τύπους Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική

Έχει αναφερθεί ότι ο νέος τύπος εμβολίου κοροναϊού (Kovid-19) που παράγεται από την Pfizer-BioNTech μπορεί να είναι αποτελεσματικός κατά των στελεχών του ιού που πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική.
Στη δήλωση των εταιρειών Pfizer και BioNTech, κοινοποιήθηκαν τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με το κατά πόσον το εμβόλιο θα εξουδετερώσει τα στελέχη με μεταλλάξεις “N501Y” και “E484K”, οι οποίες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.
Στο πλαίσιο της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό “Nature Medicine”, οι επιστήμονες επεξεργάστηκαν τους συνδυασμούς μεταλλάξεων σε νέα στελέχη του Kovid-19 και τις εξέτασαν σε ορούς που ελήφθησαν από 20 συμμετέχοντες.
Αναφέρθηκε ότι οι οροί ελήφθησαν 2 έως 4 εβδομάδες μετά την ανοσία που δημιουργήθηκε από το εμβόλιο Pfizer-BioNtech, το οποίο χορηγήθηκε σε 2 δόσεις σε απόσταση 3 εβδομάδων.
Αναφέρθηκε ότι οι οροί, οι οποίοι παρατηρήθηκαν ότι ήταν σε θέση να απενεργοποιήσουν μεταλλαγμένους ιούς όταν δοκιμάστηκαν έναντι νέων στελεχών του Kovid-19, είχαν ελαφρώς χαμηλότερη ικανότητα να απενεργοποιήσουν τη μετάλλαξη “E484K” σε σύγκριση με τη μετάλλαξη “N501Y”.
Συμμερίζεται στη μελέτη ότι δεν συμπεριλήφθηκαν όλες οι μεταλλάξεις που σχετίζονται με τις αιχμές που εμφανίζονται σε είδη που εμφανίζονται στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική και που δίνουν στον ιό μια εμφάνιση «κορώνα».
Ο καθηγητής Μοριακής ιολογίας του Πανεπιστημίου του Νόττιγχαμ, Τζόναθαν Μπαλ, σχολίασε ότι τα ευρήματα της μελέτης ήταν πολλά υποσχόμενα.
Ανακοινώθηκε ότι το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca είχε «ελάχιστο» αποτέλεσμα κατά του μεταλλαγμένου στελέχους Kovid-19 που παρατηρήθηκε στη Νότια Αφρική.

.Source