Το εμβόλιο Sputnik V χρησιμοποιείται στην Αργεντινή

Το εμβόλιο Sputnik V χρησιμοποιείται στην Αργεντινή

Το εμβόλιο “Sputnik V” που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία κατά του νέου τύπου κοροναϊού χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας στην Αργεντινή.

Το εμβόλιο Sputnik V χρησιμοποιείται στην Αργεντινή

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Το εμβόλιο Sputnik V ξεκίνησε στις 09:00 τοπική ώρα στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου εμβολιασμού που εκπονήθηκε στην Αργεντινή.

Ο υπουργός Υγείας Gines Gonzalez Garcia ακολούθησε τον εμβολιασμό στο νοσοκομείο Posadas στο El Palomar, Μπουένος Άιρες.

Ευχαριστώντας τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, ο Gonzalez είπε, “Αυτή η εκστρατεία εμβολιασμού θα είναι πραγματική επική. Πρέπει να προστατευθούμε έως ότου το εμβόλιο τεθεί σε ισχύ συλλογικά. Πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 21 ημέρες για τη δεύτερη δόση μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και η δεύτερη δόση μπορεί να χορηγηθεί έως και 60 ημέρες. ” μίλησε.

Ο πρώτος πολιτικός που έλαβε το εμβόλιο ήταν ο Axel Kicillof, κυβερνήτης του Μπουένος Άιρες, πολιτεία του Μπουένος Άιρες.

“Σήμερα είναι η αρχή του τέλους της επιδημίας στην Αργεντινή”, δήλωσε ο Κικίλοφ τη φωτογραφία που τραβήχτηκε ενώ εμβολιάστηκε στο Twitter. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Έχει προγραμματιστεί να φέρει περίπου 51 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στη χώρα στο πλαίσιο του σχεδίου εμβολιασμού, στο οποίο 116 χιλιάδες άτομα θα εργαστούν στην Αργεντινή και θα χρησιμοποιηθούν περισσότερες από 7 χιλιάδες εγκαταστάσεις υγείας.

Πρωτίστως Κορωνοϊός Τα εμβόλια που θα χορηγηθούν σε επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν τους ασθενείς τους διανεμήθηκαν σε όλες τις πολιτείες της χώρας.

Προκαλεί 42 χιλιάδες 868 θανάτους στην Αργεντινή με πληθυσμό περίπου 45 εκατομμύρια Κορωνοϊός, έχει δει σε 1 εκατομμύριο 590 χιλιάδες 513 άτομα μέχρι στιγμής.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source