Το επιλύουμε είτε στο τραπέζι είτε στο γήπεδο

Προς την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC) επίσκεψη εργασίας Αντιπρόεδρος Fuat Oktay, Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar “Ο λόγος για αυτό είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά προφανώς ποτέ και ποτέ δεν ήθελε να μοιραστεί τη δύναμη και την ευημερία με την τουρκική πλευρά εδώ και χρόνια”, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με αυτόν. είπε.

Ο Οκτάι τόνισε ότι η ΤΔΒΚ έχει κάνει το ρόλο της με καλή πίστη στον τρόπο λύσης ενάντια στη νοοτροπία που θέλει να καταδικάσει το νησί σε αδιέξοδο και υπογράμμισε ότι η λύση στο νησί θα είναι βιώσιμη μόνο εάν βασίζεται σε νόμους και γεγονότα .

Ο Οκτάι, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σαφείς και αποφασισμένοι ότι θα πρέπει να ανοίξει μια νέα σελίδα στη διαδικασία διαπραγμάτευσης που βρίσκεται στη βάση της ομοσπονδίας από το 1968, “Η ιστορία έχει δείξει ότι το μοντέλο της ομοσπονδίας δεν απέδωσε αποτελέσματα. Ο λόγος για αυτό είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά είναι ανοιχτή εδώ και χρόνια. Ποτέ και ποτέ δεν θέλει να μοιραστεί τη δύναμη και την ευημερία με την τουρκική πλευρά. Δεν το θέλει σήμερα, δεν θα το θέλει αύριο. δείτε τα σήματα αυτού. ” μίλησε.

Ο Οκτάι υπογράμμισε ότι «δεν εναπόκειται σε κανέναν να αψηφάσει μετά από κλειστές πόρτες» σε ένα περιβάλλον όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις «5 συν 1» τον Μάρτιο και ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κιράκικο Μικοτάκη.

“Η Τουρκία κάνει την ανάγκη στο τραπέζι πριν, λέει, πρέπει να σταματήσει μέχρι το τέλος πίσω από αυτό που λέει. Εάν η λύση δεν παραμείνει γύρω από το τραπέζι σχεδόν δεν χρειάζεται να ντροπαλός κόκκος να κάνει εκεί. Στο παρελθόν υπήρξαν τέτοια , αύριο θα είναι έτσι. “

– “Η ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ”

Υπενθυμίζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είπε «όχι» παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ΤΔΒΚ λένε «ναι» στο σχέδιο Ανάν το 2004, ο Οκτάι είπε ότι είναι προφανές ποιος δεν θέλει λύση, και ο κόσμος βλέπει ποιος είναι υπέρ του εγωισμού και μονομερείς μυστικές ατζέντες. Ωστόσο, ο Οκτάι δήλωσε ότι το αντίθετο ισχύει στην πράξη και ότι η αποδοχή της ελληνικής πλευράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι ένα παράδειγμα αυτού, και ότι η ΕΕ έχει ενεργήσει ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς και της Ελλάδας εδώ και χρόνια.

Δηλώνοντας ότι αυτό δεν θα συμβάλει στη λύση, ο Οκτάι είπε, “Η έκκλησή μας εδώ είναι να υιοθετήσει η ΕΕ μια πιο αμερόληπτη, δίκαιη και δίκαιη προσέγγιση”. είπε.

Ο Οκτάι δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα μπορούσε καν να αφομοιώσει το άνοιγμα της ακτογραμμής στο κοινό χωρίς να αλλάξει την τρέχουσα κατάσταση της Περιφέρειας Maraş και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC) και το διεθνές δίκαιο.

“Οι ειλικρινείς προσπάθειες της τουρκικής πλευράς προς επίλυση του κυπριακού ζητήματος υπέρ του κυπριακού λαού έχουν υπονομευθεί από τα” μεγαλαλιστικά “αιτήματα της ελληνικής πλευράς.” Ο Οκτάι είπε, τονίζοντας ότι αυτές οι στάσεις συνεχίζονται.

– “ΤΑΙΝΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΑΛΙΑ”

Ο Οκτάι δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά είπε «λύση, διπλωματία, δικαίωμα και δικαιοσύνη» ενώ η ελληνική πλευρά μίλησε για «αφομοίωση και αναχρονισμός».

“Θέλετε να μάθετε τι είναι η αρχαιότητα; Τι είναι ξεπερασμένο είναι τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην ΤΔΒΚ. Το κυριότερο είναι ότι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τα οποία αποτελούν το κύριο στοιχείο του νησιού από το 1571, εξακολουθούν να ισχύουν. αγνοήθηκε το 2021. Εάν υπάρχει εισβολή, είναι φυσικοί πόροι, είναι η κατοχή όλων των αγνοούμενων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων.

Ο Πρόεδρος μας έκανε μια σαφή δήλωση στη συνάντηση της Ομάδας του Κόμματος AK. «Κόψαμε την κοιλιά μας». Δεν αποκαλούμε προκλήσεις, διάλογο, διαβούλευση, άνοιγμα στο τραπέζι, και στη συνέχεια αφήνουμε παπούτσια σε όσους σκοτώνονται μπροστά στον Τύπο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να είμαστε λιοντάρια στο τραπέζι και στο γήπεδο και το κάνουμε όταν είναι απαραίτητο.

Ο Οκτάι δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος λαός εξέλεξε επίσης τον Τατάρ ως Πρόεδρο και απέδειξε σαφώς τη βούλησή τους για λύση δύο κρατών και ότι όλα τα κόμματα πρέπει να σεβαστούν αυτήν τη βούληση.

“Εδώ βλέπουμε σεβασμό, κάνουμε αυτό που εμείς, ως Τουρκία, ότι όλοι πρέπει να το γνωρίζουν. Και στο νησί καθώς και Ανατολική ΜεσόγειοςΛέγοντας ότι θα είμαστε πάντα με τον Τουρκοκύπριο λαό για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία στην Τουρκία, ο Οκτάι είπε ότι με αυτήν την κατανόηση, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και ενθουσιασμό για την επίτευξη κοινών στόχων .

.Source