Το Ευρωπαϊκό Super League δεν υποχωρεί

Σε μια γραπτή δήλωση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, όπου μένουν 3 σύλλογοι από την Ισπανία και την Ιταλία, “Αν και οι βρετανικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει ότι αναγκάζονται να λάβουν αυτήν την απόφαση λόγω της πίεσης που δέχονται, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι σωστό και σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως είναι σήμερα. επίσης δεν δίστασε να προστατεύσει το σχέδιο της Super League από οποιαδήποτε ενέργεια τρίτων. ” Είπε.

“Πιστεύουμε ότι το status quo του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει και προτείνουμε έναν νέο διαγωνισμό καθώς το ισχύον σύστημα δεν λειτουργεί σωστά”. Στη δήλωση, αναφέρεται ότι το Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ “στοχεύει στην ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για ολόκληρη την πυραμίδα”.

Σημειώθηκε ότι το εν λόγω πρωτάθλημα “σχεδιάστηκε για να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες και με κύριο σκοπό να αυξήσει σημαντικά τις πληρωμές αλληλεγγύης για ολόκληρη την οικογένεια ποδοσφαίρου”.

“Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις απόψεις διαφορετικών ηθοποιών στην ποδοσφαιρική κοινότητα σχετικά με το έργο μας.” Η δήλωση που ονομάζεται συνεχίστηκε ως εξής:

“Συνεπώς, θα εξετάζουμε πάντα τις καταλληλότερες μελλοντικές ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών, προκειμένου να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε τον καλύτερο δυνατό ανταγωνισμό στους θαυμαστές και να αυξήσουμε τις πληρωμές αλληλεγγύης σε τρίτα μέρη που είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του αθλήματος.”

.Source