Το «Εχθρικό Περιβάλλον» έχει κίνητρα ο Τζακ Μπάρν στην Κύπρο

Ο Jack Byrne ανυπομονεί να παίξει μπροστά στους οπαδούς του APOEL Λευκωσίας μόλις αρθούν οι περιορισμοί Covid-19 στην Κύπρο.

Με την ένταξή του στο κλαμπ, ο Μπάρνε ενημερώθηκε για τη φύση των υποστηρικτών.

«Λατρεύω το εχθρικό περιβάλλον, οι οπαδοί περιμένουν να κερδίζετε κάθε παιχνίδι και να τα πηγαίνετε καλά», δήλωσε ο Byrne στην εκπομπή «The Changing Room» του EJ Menswear.

“Οι οπαδοί εδώ εμπλέκονται τόσο πολύ. Ήρθαν και δεν ήταν ευχαριστημένοι με μερικά από τα αποτελέσματα, και νομίζω ότι έσπασαν μερικά αυτοκίνητα στο χώρο προπόνησης.

“Ως παίκτης, είτε διπλώνεις κάτω από αυτήν την πίεση είτε σου αρέσει. Για μένα, μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει να προσπαθώ να είμαι ο άνθρωπος σε ένα τεράστιο κλαμπ και να δείξω στους ανθρώπους εδώ ότι ένας νεαρός Ιρλανδός που έρχεται μπορεί να κάνει καλά .

“Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς – είτε είναι πίσω είτε χάνεις ένα παιχνίδι και σε ωθούν να πάρεις ένα άλλο γκολ – αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

“Διαφορετικός πολιτισμός, διαφορετική χώρα και ένας διαφορετικός τρόπος με τον οποίο οι θαυμαστές κάνουν τα πράγματα. Όταν οι οπαδοί ήρθαν στο χώρο προπόνησης εκεί αμέσως μόλις ο Mick (McCarthy) πήρε το σάκο, τα ultras ήταν στο γήπεδο, εκπαιδεύαμε και είχαν μια συνομιλία με ο πίνακας.

“Μου αρέσει. Υπάρχει μια πίεση που εμπλέκεται σε αυτό. Υπάρχει πίεση στον εαυτό μου να κάνει καλά και να προσπαθήσω να κάνω κάτι εδώ.”

Ο Byrne έκανε την κίνηση στην Κύπρο στις αρχές Ιανουαρίου. Δύο μέρες αργότερα, ο Mick McCarthy – ένας από τους κύριους παράγοντες για την ένταξη του Byrne στο σύλλογο – είχε φύγει.

“Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Το μελάνι ήταν στεγνό”, είπε ο Byrne.

“Προφανώς, λατρεύω τον Mick. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Mick, μου έδωσε το ντεμπούτο μου στην Ιρλανδία, με είχε στις ομάδες της Ιρλανδίας. Και ως άτομο δεν μπορώ να μιλήσω αρκετά για τον Mick. Πήρε την ευκαιρία να με φέρει εδώ.

«Ήξερα τον πρόεδρο εδώ και το διοικητικό συμβούλιο με ήθελε επίσης. Με διαβεβαίωσαν όταν έφυγε ο Μικ.

“Δεν είναι μόνο [about] Αγγλία ή Ιρλανδία. Έχω παίξει στην Ολλανδία πριν και μου άρεσε πολύ ο χρόνος μου εκεί έξω. Όταν οι πιθανότητες είναι διαθέσιμες, ότι μπορείτε να πάτε σε νέα μέρη και να συναντήσετε νέους ανθρώπους, γιατί να μην τους πάρετε;

“Είναι εντελώς διαφορετικό από το League of Ireland για να είμαστε δίκαιοι, είναι εντελώς διαφορετικός από την Αγγλία, από τη Σκωτία, τα τελευταία δύο μέρη που ήμουν. Δεν θα το συγκρίναμε πραγματικά με την Ολλανδία.

«Έχω παίξει μόνο δύο παιχνίδια τώρα, έπαιξα μισή ώρα, 40 λεπτά χθες (Κυριακή), έπαιξα 20 λεπτά το Σαββατοκύριακο πριν από αυτό. Έτσι θα με πάρει λίγο χρόνο για να το συνηθίσω και να δούμε πώς είναι, αλλά είναι τεχνικό. Θέλουν να ρίξουν την μπάλα, θέλουν να παίξουν. Ο νέος προπονητής που έρχεται εδώ θέλει πραγματικά να παίξει ποδόσφαιρο.

“Το περιμένουν σε αυτό το κλαμπ επειδή είναι το μεγαλύτερο κλαμπ εδώ, είναι συνηθισμένα να κερδίζουν τρόπαια, να κερδίζουν πρωταθλήματα, να είναι στην Ευρώπη κάθε χρόνο.

«Σκοπεύουν να είναι στην Ευρώπη. Και αυτός ήταν ένας από τους μεγάλους παράγοντες για τους οποίους ήρθα εδώ πρώτα, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και πραγματικά πεινούν να το καταλάβουν.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να είμαι μέρος αυτού».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη συνέντευξη με τον Jack Byrne παρακάτω.

Φωτογραφία από τον Νίκο Σαββίδη / Sportsfile

Δείτε επίσης: 15 από τις καλύτερες συνεντεύξεις μετά τον αγώνα που έχουν καταγραφεί ποτέ

Συνεντεύξεις μετά τον αγώνα

Source