Το ΗΒ επιβεβαιώνει την υποστήριξη των ΟΤ μετά τη συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας ΗΒ-ΕΕ

(MENAFN – Global News της Καραϊβικής)
[…]

Υπουργός Ευρωπαϊκής Γειτονίας, Wendy Morton

Από την Caribbean News Global

ΛΟΝΔΙΝΟ, Αγγλία – Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει επιπλέον υποστήριξη και διαβεβαίωση σε υπερπόντια εδάφη που εξαιρούνται από τη συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου. Ο υπουργός Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά Wendy Morton είπε:

«Με την υπογραφή της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ ολοκληρώθηκε, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνει την ακλόνητη υποστήριξή της σε όλα τα υπερπόντια εδάφη μας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία απόσυρσης, η νομοθεσία θα τεθεί επίσης σε ισχύ στο τέλος της μεταβατικής περιόδου για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου και για τη διαφύλαξη των Περιοχών Κυρίαρχων Βάσεων στην Κύπρο. Πρακτικές και τεχνικές συζητήσεις θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του πρωτοκόλλου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, πραγματοποίησε εκτενείς συζητήσεις με την Ισπανία σχετικά με τη μελλοντική σχέση του Γιβραλτάρ με την ΕΕ. Όλες οι πλευρές αναγνώρισαν τον απαιτητικό χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας στην αρχή των συνομιλιών. Αν και δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία, συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας με την Ισπανία προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Γιβραλτάρ και τα συμφέροντα της γύρω περιοχής. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε επίσης στενά με την κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, σε συζήτηση με την Ισπανία και την ΕΕ, για τον μετριασμό των επιπτώσεων του τέλους της μεταβατικής περιόδου στο Γιβραλτάρ, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων.

Παρά την προσπάθεια ό, τι μπορούσαμε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να διαπραγματευτεί μια μελλοντική σχέση που περιελάμβανε τις OT. Επιδιώξαμε να αλλάξουμε τη θέση της Επιτροπής, αλλά αρνήθηκε να δεσμευτεί.

Παραμένουμε ακλόνητοι στη δέσμευσή μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά τους. Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βγαίνει από τη μεταβατική περίοδο, το Tristan da Cunha θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση χωρίς δασμούς στην αγορά της ΕΕ για την κύρια εξαγωγή του, τον αστακό.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις Νήσους Φώκλαντ για τη διαχείριση των επιπτώσεων των νέων δασμών της ΕΕ στις εξαγωγές ψαριών τους (συμπεριλαμβανομένου ενός δασμού 6% για τα καλαμάρια), ενώ παράλληλα βοηθούμε τα νησιά – και όλες τις OT μας – να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη των πρόσφατα ανεξάρτητων μας εμπορική πολιτική.

Επιπλέον, θα λάβουμε υπόψη τυχόν ελλείψεις που προέκυψαν από το τέλος της χρηματοδότησης της ΕΕ, καθώς σχεδιάζουμε μελλοντικές δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου στις OT. Θα εστιάσουμε αυτήν τη χρηματοδότηση στις μεγαλύτερες ανάγκες και θα επιτύχουμε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

«Οι OTs αποτελούν πολύτιμο μέρος ολόκληρης της βρετανικής οικογένειας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους».

MENAFN31122020000232011072ID1101366431

Νομική δήλωση αποποίησης: Το MENAFN παρέχει τις πληροφορίες «ως έχουν» χωρίς καμία εγγύηση. Δεν αποδεχόμαστε καμία ευθύνη για την ακρίβεια, το περιεχόμενο, τις εικόνες, τα βίντεο, τις άδειες, την πληρότητα, τη νομιμότητα ή την αξιοπιστία των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε οποιαδήποτε παράπονα ή ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με αυτό το άρθρο, επικοινωνήστε με τον πάροχο παραπάνω.

.Source