Το ηλικιωμένο άτομο στον κόσμο είναι 118 ετών

Αναγνωρισμένος από τα Guinness World Records ως το παλαιότερο ζωντανό άτομο στον κόσμο, ο Ιάπωνας πολίτης Kane Tanaka έγινε 118 ετών. Η Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1903 στη Φουκουόκα, στα δυτικά της χώρας, και ζει σε ένα γηροκομείο στη Φουκουόκα.

Ανίκανη να συναντηθεί με τους συγγενείς της λόγω της πανδημίας, η Τανάκα γιόρτασε τα γενέθλιά της με το προσωπικό των νοσηλευτικών. Σημειώθηκε ότι η Τανάκα, που είναι σε καλή υγεία, έτρωγε 3 γεύματα την ημέρα και συνέχισε να ασκεί. Η Τανάκα, που του αρέσει να τρώει σοκολάτα, να πίνει σόδες και να λύει παζλ, στοχεύει να παραμείνει υγιής μέχρι την ηλικία των 120.

Ο Τανάκα, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του παλαιότερου ζωντανού ατόμου στον κόσμο με 116 χρόνια και 66 ημέρες στις 9 Μαρτίου 2019, ανανέωσε το ρεκόρ του για άλλη μια φορά γυρίζοντας 118 χρόνια. Πριν από την Τανάκα, που θεωρείται ως ένα από τα σύμβολα του γηράσκοντος πληθυσμού της Ιαπωνίας, το ηλικιωμένο άτομο στον κόσμο είναι γνωστό ως ο ιαπωνικός πολίτης Chiyo Miyako, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 117 ετών τον Ιούλιο του 2018.

.Source