Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περισσότερους πολίτες της ΕΕ από ορισμένα κράτη μέλη, λέει ο Gove

(Προσθέτει λεπτομέρειες)

Λονδίνο, 8 Φεβρουαρίου (Reuters) – Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει καθεστώς διακανονισμού σε 4,3 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περισσότερο από τον πληθυσμό ορισμένων από τα κράτη μέλη του μπλοκ, υποδεικνύοντας ότι το Brexit δεν οδήγησε σε μια τεράστια έξοδο υπηκόων της ΕΕ, ηλικιωμένος είπε ο υπουργός τη Δευτέρα.

Μετά την ψηφοφορία για το Brexit το 2016, ορισμένοι εργοδότες και πανεπιστήμια προειδοποίησαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αιμορραγεί ταλέντο και ότι οι πολίτες της ΕΕ θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η ΕΕ, ο ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και οι Ελβετοί πολίτες και οι οικογένειές τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διακανονισμό για να συνεχίσουν να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις 30 Ιουνίου 2021, εάν άρχισαν να ζουν στη χώρα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

“Υπήρξαν 4,9 εκατομμύρια αιτήσεις και 4,3 εκατομμύρια επιχορηγήσεις καθεστώτος, επομένως υπάρχουν περισσότεροι πολίτες της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό, τι σε ορισμένα κράτη μέλη – κάτι που είναι υπέροχο”, δήλωσε ο υπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου Michael Gove σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

“Είναι μια υπέροχη διαφήμιση για αυτήν τη χώρα”, δήλωσε ο Γκόβε. “Οι άνθρωποι έχουν επιλέξει να μείνουν σε άνευ προηγουμένου αριθμούς.”

“Κάνει ένα ψέμα σε μερικές από τις ανοησίες που διαδόθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Brexit ότι κάπως το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν λιγότερο φιλόξενο ή ότι οι πολίτες της ΕΕ θα φύγουν ή ότι θα υπάρξει ζημιά στα πανεπιστήμια μας ή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης” Ο Γκοβ είπε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περισσότερους πολίτες της ΕΕ από ορισμένα κράτη μέλη όπως η Σλοβενία, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, η Λιθουανία, η Λετονία, η Κύπρος, η Κροατία και η Εσθονία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληθυσμού της ΕΕ.

Βρετανοί επίσημοι αριθμοί δείχνουν ότι οι πολίτες της ΕΕ συνεχίζουν να μετακινούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι εξακολουθεί να υπάρχει καθαρή μετανάστευση στην ΕΕ. (Αναφορά από τον Guy Faulconbridge; Επιμέλεια από την Kate Holton και τον William James)

Τα πρότυπα μας: Οι αρχές εμπιστοσύνης του Thomson Reuters.

Source