Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά αυτόνομα ανυψωτικά αεροσκάφη για ναυτική υπηρεσία

κηφήνας
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Royal Navy

Με

Το Maritime Executive


12-29-2020 09:28:00

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει να αποκτήσει ένα βαρύ ανυψωτικό drone για το Βασιλικό Ναυτικό. Έχει εκδώσει ένα αίτημα πληροφόρησης για την ενημέρωση των απαιτήσεων για μια “αυτόνομη θαλάσσια ικανότητα βαρέων ανελκυστήρων” για την υπηρεσία – στην ουσία, μια αναβαθμισμένη έκδοση της εμπορικής παράδοσης drone.

Οι παράμετροι RFI απαιτούν λύσεις που είναι αυτόνομες, χωρίς πλήρωμα και ικανές να λειτουργούν πέρα ​​από τον ορίζοντα. Στην ιδανική περίπτωση, θα έχουν εναλλάξιμα ωφέλιμα φορτία και ανοιχτή αρχιτεκτονική, και πρέπει να είναι διατηρήσιμα. Ο στόχος ωφέλιμου φορτίου φορτίου είναι σημαντικός: το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει “ακριβή παράδοση ωφέλιμων φορτίων άνω των 200 κιλών” ή 440 λίβρες.

Το σχήμα του ωφέλιμου φορτίου ευθυγραμμίζεται με ένα βαρύ τετράγωνο drone που αναπτύχθηκε από την αεροναυτική Malloy με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για το Βασιλικό Ναυτικό και τους Βασιλικούς Ναυτικούς. Το T-400 μπορεί να μεταφέρει έως και 400 κιλά εξοπλισμού, πυρομαχικών ή (σε ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης) προσωπικού και έχει εμβέλεια περίπου 12 μιλίων. Το Βασιλικό Ναυτικό σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει σε επιθετικό ρόλο για να στοχεύσει εχθρικά πολεμικά πλοία ρίχνοντας τορπίλες. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει επίσης συνάψει σύμβαση με τον Malloy για μια δοκιμή μιας παρόμοιας συσκευής, του οχήματος τακτικής επαναφοράς

Τον Οκτώβριο, το Βασιλικό Ναυτικό και οι Βασιλικοί Ναυτικοί δοκίμασαν ένα μικρότερο τετρακόπτερο από το Malloy, το T-150, το οποίο μπορεί να παραδώσει έως 60 κιλά σε απόσταση έως και 40 μιλίων. Οι υπηρεσίες χρησιμοποίησαν αυτά τα αεροσκάφη παράδοσης για να ρίξουν πυρομαχικά, τρόφιμα και προσωπικές προμήθειες σε μονάδες μάχης καθώς πραγματοποίησαν μια πλαστή αμφίβια επίθεση σε έναν χώρο άσκησης στην Κύπρο.

Εκτός από τις δοκιμές τακτικής, τα υποκαταστήματα R&D του Royal Navy’s NavyX και DARE συνεργάστηκαν με την Malloy σε ένα βαρέως τύπου ανελκυστήρα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταφέρει προμήθειες σε πλοία.

«Ενώ τα επόμενα βήματα είναι καλά καθορισμένα, πού πρέπει να είναι ο τελικός στόχος; Για μένα, ανυπομονώ πραγματικά να αποδειχθώ αυτοματοποιημένη [onboard] ανάκτηση στο μας. . . Φυσικά τα αεροσκάφη T-400, σε ένα μεγαλύτερο σκάφος, “είπε ο Jack Wakley, μηχανικός της Malloy. [12 miles] Το stand-off θα ήταν μια συναρπαστική ικανότητα για παράδοση.

.Source