Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινιάζει πρόγραμμα μαζικής ταχείας δοκιμής

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ Covid-19 δύο φορές την εβδομάδα ως μέρος των επαναλειτουργικών βημάτων στην Αγγλία, η οποία διεξάγει μία από τις ταχύτερες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο.

Ο Τζόνσον είπε ότι το πρόγραμμα μαζικών δοκιμών θα επιτρέψει στον ιό να σπάσει την αλυσίδα εξάπλωσης και θα επιτρέψει τον εντοπισμό των περιπτώσεων πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Ο Τζόνσον αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει σχέδια για την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών, το διαβατήριο εμβολίων και το άνοιγμα ορισμένων τομέων της οικονομίας.

Γρήγορη επισήμανση δοκιμής από τον Johnson

Καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται στην Ευρώπη και ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα κλεισίματος, ο πρωθυπουργός Τζόνσον στην Αγγλία, μία από τις χώρες που δέχτηκαν τη χειρότερη επίδραση από την επιδημία, σχεδιάζει να χαλαρώσει τους περιορισμούς τους επόμενους μήνες.

“Οι τακτικές ταχείες δοκιμές είναι πιο σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι προσπάθειες δεν θα χαθούν, ενώ σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο στο πρόγραμμα εμβολιασμού και ο οδικός χάρτης μας συνεχίζει να μετριάζει προσεκτικά τους περιορισμούς”, δήλωσε ο Τζόνσον στη δήλωσή του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Edward Argar σημείωσε ότι οι δοκιμές μπορούν να σταλούν σε σπίτια και επιχειρήσεις ή να διατίθενται από κέντρα δοκιμών και φαρμακεία. Δήλωσε ότι εμπιστεύεται όσους έχουν θετικά αποτελέσματα για τον Άργκαρ θα πάνε σε καραντίνα στο σπίτι.

Τέσσερις μήνες σκληρών μέτρων αιμορραγίας στη χώρα χαλαρώνουν αργά, ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός δοκιμών αναμένεται να βοηθήσει τους υπαλλήλους υγείας να παρακολουθήσουν την πορεία της επιδημίας.

Ο Τζόνσον θα ανακοινώσει νέα μέτρα

Η Johnson αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι τα καταστήματα λιανικής, υπαίθριοι χώροι σε εστιατόρια και κομμωτήρια θα ανοίξουν στη χώρα στις 12 Απριλίου. Όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια, ένα σύστημα θα καθοριστεί ανάλογα με το επίπεδο μόλυνσης και εμβολιασμού των χωρών. Τα διαβατήρια εμβολίων σχεδιάζονται επίσης να δοκιμαστούν για μαζικές οργανώσεις.

Τα διεθνή ταξίδια δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια. Η εφημερίδα Financial Times έγραψε ότι ο Τζόνσον δεν αναμενόταν να ανακοινώσει ημερολόγιο.

Το εμβόλιο AstraZeneca και Pfizer ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό περισσότερων από το μισό του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν υπήρξε αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων από το άνοιγμα των σχολείων τον Μάρτιο.

.Source