Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά την κυκλοφορία του εμβολίου Moderna COVID

Η Βρετανία ξεκινά να κυκλοφορεί το εμβόλιο COVID-19 της Moderna την Τετάρτη στην Ουαλία και αναμένει να το χρησιμοποιήσει στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες μέρες, ενισχύοντας το σύστημα υγείας της χώρας, αφού άρχισε να επιβραδύνεται η παροχή πυροβολισμών.

Η Moderna θα γίνει το τρίτο εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί στη Βρετανία μετά τα τρυπήματα Oxford-AstraZeneca και Pfizer και έρχεται καθώς η τροφοδοσία πυροβολισμών από την Astra αρχίζει να επιβραδύνεται λόγω κατασκευαστικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός ιστότοπου στην Ινδία.

«Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να ξεκινήσουμε σήμερα τη διάθεση του εμβολίου Moderna στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Δυτική Ουαλία», δήλωσε ο Hancock. «Σήμερα ξεκινάμε με το τρίτο εγκεκριμένο εμβόλιο. Όπου κι αν ζείτε, όταν λαμβάνετε την κλήση, πάρτε το τρύπημα. “

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τους ανθρώπους να πάρουν τα πλάνα τους μόλις τους προσκαλούν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιάσει 31,6 εκατομμύρια άτομα με μια πρώτη δόση εμβολίου COVID-19 – και έχει χορηγήσει 5,5 εκατομμύρια δεύτερες δόσεις. Σύντομα θα εμβολιάσει το μισό του συνολικού πληθυσμού του.

Ο νεώτερος υπουργός επιχειρήσεων Paul Scully είπε στο Sky News ότι το πλάνο Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία mRNA με το Pfizer αλλά είναι πιο εύκολο στη μεταφορά, θα έρθει στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες.

«Έχετε ακούσει τον υπουργό εμβολίων Nadhim Zahawi να μιλά για την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου. Είμαστε ήδη έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, οπότε δεν είναι πολύ καιρό να περιμένουμε. “

Το Ισραήλ είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον εμβολιασμό του πληθυσμού του κατά του COVID, ακολουθούμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Χιλή, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μπαχρέιν, τη Σερβία και την Ουγγαρία, σύμφωνα με το Our World in Data.

Source