Το ηχογραφημένο τηλεφώνημα “καίει” Τραμπ. Πιέζει έναν γεωργιανό αξιωματούχο των εκλογών να αλλάξει τα αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια μιας ηχογραφημένης τηλεφωνικής κλήσης, ο Donald Trump πίεσε έναν εκλογικό αξιωματούχο για να αλλάξει τα αποτελέσματα. Όλες οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον ανώτερο εκλογικό αξιωματούχο της Γεωργίας να «βρει αρκετές ψήφους» για να αντιστρέψει την ήττα του στην πολιτεία, σύμφωνα με ηχογράφηση τηλεφωνικής κλήσης στην Washington Post το Σάββατο σε μια προσπάθεια να τον εκδιώξει. Ο Τραμπ επειδή υποκίνησε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για απάτη στις προεδρικές εκλογές.

Η Washington Post, η οποία δημοσίευσε αποσπάσματα από μια τηλεφωνική κλήση διάρκειας μίας ώρας από τον υπουργό Εξωτερικών του Τραμπ της Δημοκρατίας an Ρεπουμπλικανός Μπράντ Ράφερσπεργκερ, αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εναλλακτικά κολακεύει μια προσπάθεια του νεοεκλεγμένου Προέδρου της Γεωργίας Μπάιντεν να αντιστρέψει την ήττα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ο Ράφενσμπεργκερ, ο νομικός του σύμβουλος στο γραφείο του, αρνήθηκε τις κατηγορίες του Τραμπ και είπε στον πρόεδρο ότι βασίστηκαν σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι συνιστά δίκαιες εκλογές. Τα ηχητικά αποσπάσματα από το Post επιβεβαιώνουν αυτό.

«Ο λαός του Όργυ είναι θυμωμένος, ο λαός της χώρας είναι θυμωμένος», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από μια ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας. “Και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να λέτε” ξέρετε ότι έχετε υπολογίσει εκ νέου “” ψήφους. “Κοίτα λοιπόν. Αυτό θέλω μόνο. Θέλω απλώς να λάβω 11.780 ψήφους, κάτι που είναι περισσότερες από μία που έχουμε. “Επειδή κερδίσαμε το κράτος”, δήλωσε ο μεγιστάνας στην ηχογράφηση, επιμένοντας ότι “δεν υπάρχει περίπτωση” ότι έχασε το κράτος.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. Το γραφείο της Rafensperger δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό. Το γραφείο μετάβασης του Μπάιντεν δεν σχολίασε.

Πηγή: KYPE

Source