“Το Ιράν ανταποκρίνεται στην απειλή με αντίσταση”

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Ζαρίφ:

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Ζαρίφ μίλησε για τις κυρώσεις που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, “Το Ιράν ανταποκρίνεται με αντίσταση. Η απειλή για το Ιράν έχει ρίξει στο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας”.

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Ζαρίφ:

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif είπε για τις κυρώσεις που επέβαλε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, “Το Ιράν ανταποκρίνεται με αντίσταση. Η απειλή για το Ιράν έχει ρίξει στο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας”. είπε.

Μιλώντας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους πρεσβευτές στην Τεχεράνη, με τη συμμετοχή του Προέδρου Χασάν Ρουχάνι, με την ευκαιρία της 42ης επετείου της ιρανικής επανάστασης, ο Ζαρίφ έκανε δήλωση σχετικά με τις κυρώσεις στις οποίες έχει υποστεί η χώρα του.

Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν δεν θα δει την επαναστατική επέτειο με κυρώσεις, ο Ζαρίφ είπε: «Αυτό (οι πολιτικές του Τραμπ) είναι ένα καλό μάθημα για τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για το πώς να αντιμετωπίσουν το Ιράν. Σήμερα είναι η μέρα να ανακοινωθεί το ακόλουθο μήνυμα προς τον κόσμο. Ανταποκρίνεται με αντίσταση. Η απειλή του Ιράν ρίχτηκε στο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, ο Ζαρίφ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ιρανικός λαός υποφέρει από τις κυρώσεις, αλλά η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο είναι λιγότερο από το συνηθισμένο.

.Source