Το Ιράν θα πληρώσει 150 χιλιάδες δολάρια για όσους έχασαν τη ζωή τους στο επιβατικό αεροσκάφος της Ουκρανίας

Για τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο ουκρανικό επιβατικό αεροπλάνο 150 χιλιάδες δολάρια (1,1 εκατομμύρια τουρκικές λίρες) Αναφέρθηκε ότι η αποζημίωση θα καταβληθεί και η απόφαση εγκρίνεται από το Συμβούλιο Υπουργών. Στη δήλωση, δηλώθηκε ότι οι οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο επιβατικό αεροπλάνο της Ουκρανίας θα καταβληθούν ως αποζημίωση σε 150 χιλιάδες δολάρια ή ευρώ ανά άτομο και αυτή η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Αφού δολοφονήθηκε στο Ιράκ ο στρατηγός της ιρανικής επαναστατικής φρουράς Quds Force Qassem Soleimani, το Ιράν πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στις βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ. Μετά την επίθεση πυραύλων στο Ιράν, το επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737 της Ουκρανίας, το οποίο απογειώθηκε από την Τεχεράνη στο Κίεβο στις 8 Ιανουαρίου, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Imam Khomeini της Τεχεράνης. 176 άτομα Είχε χάσει τη ζωή του.

Στη δήλωση των ιρανικών αρχών για την πτώση του επιβατικού αεροπλάνου, ανακοινώθηκε ότι πυροβολήθηκαν 2 πύραυλοι στο αεροπλάνο ως αποτέλεσμα ανθρωπιστικού σφάλματος και το αεροπλάνο συνετρίβη για αυτόν τον λόγο.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της Τεχεράνης δεν ανακοίνωσε την τελική της έκθεση σχετικά με την πτώση του επιβατικού αεροσκάφους της Ουκρανίας.

.Source