Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία, τη μεγαλύτερη στην ιστορία. Η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν μπροστά στο Ισραήλ

Ανακοίνωσε επίσημα ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είχαν υπογράψει τη μεγαλύτερη συνθήκη στην ιστορία τους. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ντέντιας θα ηγηθεί του σκάνδαλου, οι σχέσεις με την Τουρκία ήταν τεταμένες μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα ίδρυσε συμμαχία ενάντια στην Τουρκία και το Ισραήλ, την Κύπρο και άλλα μέλη της συμμαχίας την εβδομάδα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής στο ελληνικό τμήμα. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία ήταν επίσης παρών ο Dendias, υποστηρίχθηκε ότι ξεκίνησε μια νέα εποχή στη Μεσόγειο.

Η διοίκηση της Αθήνας πραγματοποιεί ασκήσεις με πολλές χώρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως το Ισραήλ από το περασμένο καλοκαίρι.

Μπαίνοντας στον αγώνα όπλων, η Ελλάδα αγόρασε αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, ζήτησε το F-35 από τις ΗΠΑ, έφερε στρατό drone από το Ισραήλ και τελικά υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΞΩ

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Elbit Systems θα εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην κεντρική Ελλάδα, με συμφωνία 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη δήλωση της Elbit, αναφέρθηκε ότι τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 θα σταλούν στην Ελλάδα και ολόκληρη η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εκπαιδευτεί για 20 χρόνια. Η διοίκηση της Αθήνας, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μια βάση κατάρτισης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο και ότι η στρατηγική συνεργασία θα ενισχυθεί με τις υπογραφές που είχαν γίνει νωρίτερα.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΟΜΟΙ ΜΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Η Ελλάδα χτίζει μια βάση αεροσκαφών στο νησί Ίσκυρι (Σκύρος) στο Αιγαίο Πέλαγος ενάντια στους Τούρκους SİHA που άλλαξαν την τύχη των συγκρούσεων στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι τα πρώτα αεροσκάφη που εκμισθώθηκαν από το Ισραήλ θα αναπτυχθούν στο νησί τον Απρίλιο.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να παρατηρήσει την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο από τον αέρα με τα δύο εν λόγω αεροσκάφη. Ο Vima υποστήριξε ότι με την προσθήκη δύο drone, ο ελληνικός στρατός θα ανέβαινε όχι μόνο ένα επίπεδο, αλλά αρκετά επίπεδα στο πεδίο drone.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ?

Η κρίση που προκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς στη συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του Mevlüt Çavuşoğlu οδήγησε και πάλι στην ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τις κάμερες “Ο Υπουργός Εξωτερικών μας είπε στα Dendias τα όριά του. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ήπιο. Δεν θα μας ταίριαζε ούτως ή άλλως.” αυτός είπε.

.Source