Το Ισραήλ εισέβαλε στο νοσοκομείο, πυροβόλησε όπλα και δακρυγόνα στη Ραμάλα

Ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες εισέβαλαν σε διάφορες περιοχές στη Δυτική Όχθη νωρίς χθες, συνέλαβαν πολλούς πολίτες.

Εστιάζοντας συγκεκριμένα στο Παλαιστινιακό Ιατρικό Συγκρότημα στην καρδιά της Ραμάλα, οι γύρω δυνάμεις κατοχής έψαξαν τα δωμάτια και πυροβόλησαν σφαίρες για να τρομάξουν τους πολίτες, τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό. Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι μια πλαστική σφαίρα έπληξε τον ώμο μιας εγκύου γυναίκας και το χέρι ενός ασθενοφόρου.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργών Εξωτερικών καταδίκασε αυτήν την «βάρβαρη» επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Δήλωσε επίσης ότι σύμφωνα με τις συμβάσεις της Γενεύης είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που πρέπει να λαμβάνει υπόψη το διεθνές δίκαιο.

Το Υπουργείο, ειδικότερα, ότι η κατοχή έπαιρνε συστηματικό κίνδυνο για τον παλαιστινιακό λαό, τη γη, τους αγίους και την περιουσία τους, και ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ήταν άμεσα υπεύθυνη για αυτό το έγκλημα. Κορωνοϊός Τόνισε ότι αυτή η επίθεση εναντίον νοσοκομείων και κέντρων υγείας δεν πρέπει να τιμωρηθεί. Στη συνέχεια της δήλωσης, «Η διεθνής σιωπή απέναντι σε αυτό το έγκλημα είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να έχει δικαιολογία. Αντιθέτως, ενθαρρύνει την κατοχική δύναμη να συνεχίσει να διαπράττει περισσότερες παραβιάσεις και εγκλήματα κατά του λαού μας ».

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει ένα μεγάλο πλήθος κρατήσεων στη Δυτική Όχθη, φέρονται να αποτρέπουν τους Παλαιστίνιους από ένοπλες επιχειρήσεις εναντίον Ισραηλινών στόχων. Περίπου 30 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην επιχείρηση που αφορούσε πολλές κυβερνήσεις, από τον Τζένιν στο βορρά έως τον Αλ Χαλίλ στο νότο.

Οι δυνάμεις κατοχής, οι οποίοι εισέβαλαν στα σπίτια στο στρατόπεδο προσφύγων Kaddura στη Ραμάλα, συνέλαβαν δύο νέους, τον Fadi al-Shehamira και τον Hammade Nahle, καθώς και έναν πολίτη με το όνομα Mustafa Nahle μετά από επιδρομή και λεηλασία του σπιτιού του στο στρατόπεδο al-Calazon. Καταγράφηκαν συγκρούσεις μεταξύ των νέων της γειτονιάς Ayn Misbah στην πόλη και των δυνάμεων κατοχής.

Ισχυρίζοντας ότι ελήφθησαν πληροφορίες ότι ένας Παλαιστίνιος νεαρός κρυβόταν στο νοσοκομείο, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο με τις πλήρως εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις τους.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας May el-Kile ανέφερε ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες επιτέθηκαν γύρω από το Παλαιστινιακό Ιατρικό Συγκρότημα στις 4.30 το πρωί, χρησιμοποίησαν εκεί πυροβόλα όπλα και δακρυγόνα. Πρόσθεσε ότι καταγράφηκαν περιστατικά πνιγμού και πανικού μεταξύ των ασθενών, ιδίως των παιδιών, και ένα όχημα ασθενοφόρων που ανήκε στην εγκατάσταση υπέστη ζημιά.

Υπουργός Δρ. Βατσέλι, Κορωνοϊός Τόνισε ότι η κατάσταση ήταν χειρότερη στο τμήμα όπου υποβλήθηκαν σε θεραπεία οι ασθενείς του και ότι η ζωή τους κινδύνευε λόγω δακρυγόνου.

Αναφέροντας ότι αυτή η βαριά επίθεση στην ιερότητα του νοσοκομείου και οι τραυματισμοί μεταξύ των ασθενών απαιτούν επείγουσα διεθνή παρέμβαση για την προστασία του παλαιστινιακού λαού, ο υπουργός Kile ζήτησε από το ισραηλινό κράτος κατοχής να είναι υπεύθυνο για αυτό το έγκλημα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Στην πραγματικότητα, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο · Προβλέπει την προστασία των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων.

.Source