Το Ισραήλ θα συνδέσει το πεδίο φυσικού αερίου Leviathan με τις εγκαταστάσεις ΥΦΑ της Αιγύπτου

Οι Ισραηλινοί και Αιγύπτιοι υπουργοί Ενέργειας συμφώνησαν να κατασκευάσουν έναν αγωγό για τη σύνδεση του υπεράκτιου πεδίου φυσικού αερίου Leviathan του Ισραήλ με τους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βόρεια Αίγυπτο.

Αυτό είπε ο Ισραηλινός υπουργός Yuval Steinitz την Κυριακή μετά τη διοργάνωση συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Tarek El Molla, καθώς και οι δύο χώρες αναζητούν νέους τρόπους για να επεκτείνουν την ανάπτυξη του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Το πεδίο Leviathan, που βρίσκεται 130 χλμ. Από τις ακτές του Ισραήλ, προμηθεύει ήδη την εγχώρια αγορά του Ισραήλ και εξάγει αέριο στην Ιορδανία και την Αίγυπτο. Οι μέτοχοι της περιλαμβάνουν τις Chevron και Delek Drilling.

Οι συνεργάτες της Leviathan διερευνούν επιλογές για επέκταση του έργου, συμπεριλαμβανομένης μιας πλωτής εγκατάστασης ΥΦΑ ή ενός υποθαλάσσιου αγωγού για σύνδεση με τερματικά ΥΦΑ στην Αίγυπτο που έχουν αδράνει ή λειτουργούν σε λιγότερο από την πιθανή χωρητικότητά τους.

Ο Στάινιτς είπε ότι οι δύο κυβερνήσεις προχωρούν με το σχέδιο αγωγού και εργάζονται για μια επίσημη συμφωνία.

«Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την κατασκευή (ενός) υπεράκτιου αγωγού φυσικού αερίου από το πεδίο φυσικού αερίου Leviathan στις εγκαταστάσεις υγροποίησης στην Αίγυπτο, προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου σε Ευρώπη μέσω των εγκαταστάσεων υγροποίησης στην Αίγυπτο », ανέφερε το γραφείο του Steinitz σε δήλωση.

(Reuters)

Source