Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει στα άτομα με το εμβόλιο Kovid-19 να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών

Υπογράφηκε τουριστική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας που επιτρέπει σε όσους έχουν ένα νέο είδος εμβολίου κοροναϊού (Kovid-19) να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών χωρίς περιορισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ντεντιά και τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος ήρθε στο Ισραήλ ως μέρος μιας επίσημης επίσκεψης.

Μετά τη συνάντηση, οι Ashkenazi και Dendias υπέγραψαν συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας που προβλέπει την ανάπτυξη του τουρισμού. Σύμφωνα με τη συμφωνία, όσοι έχουν το εμβόλιο Kovid-19 θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών χωρίς καραντίνα και άλλους περιορισμούς.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μικοτάκη Από την άλλη πλευρά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κιράκικο Μικοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν αξιολογήσεις για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν μετά τη συνάντησή τους.

Αναφέροντας ότι η συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας στο εμπόριο, την ασφάλεια και την τεχνολογία αυξάνεται, ο Νετανιάχου είπε ότι συζήτησε πολλά θέματα, ειδικά το έργο του αγωγού φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EastMed) με τον Miçotakis, την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και τον αγώνα εναντίον του Kovid-19. Ο Μικοτάκης συγχαίρει τον Νετανιάχου για την επιτυχία της διαδικασίας εμβολιασμού του Ισραήλ εναντίον του Κόβιντ-19, προσθέτοντας ότι ανυπομονώ να καλωσορίσει Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

.Source