Το Ισραήλ οργανώνει αεροπορική επιχείρηση στην ανατολική Συρία

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιχείρηση τα μεσάνυχτα εναντίον αποθηκών όπλων και στρατιωτικών θέσεων στην ανατολική Συρία. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 18 επιθέσεις στην περιοχή μεταξύ του Deir ez-Zor και του Abu Kemal.

Σύμφωνα με τη δήλωση, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 7 από αυτούς Σύριοι στρατιώτες. Οι άλλοι 16 άνθρωποι που πέθαναν αναφέρθηκαν ως μαχητές που ήταν συνδεδεμένοι με τους Ιρανικούς Επαναστατικούς Φρουρούς, τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ και τις Ταξιαρχίες Φατιμίδης που αποτελούσαν αφγανική πολιτοφυλακή.

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA ανακοίνωσε επίσης ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση. Στη δήλωση του πρακτορείου, αναφέρεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 01:10 τοπική ώρα, και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών.

Τρεις φιλο-Ιρανικοί μαχητές πέθαναν στις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στην ημερήσια διάταξη της Συρίας και κοντά στην πρωτεύουσα της Δαμασκού στις 7 Ιανουαρίου.

Το Ισραήλ επιτίθεται συχνά στις θέσεις των στρατιωτικών κυβερνητικών στρατευμάτων και των φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, το Ισραήλ επιτέθηκε σε περίπου 50 θέσεις στη Συρία το 2020.

Source