Το Ισραήλ Moon Active εξαγοράζει τον προγραμματιστή παιχνιδιών της Λευκορωσίας Melsoft

Η ισραηλινή εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Moon Active δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαγοράσει τη Λευκορωσία προγραμματιστή παιχνιδιών Melsoft. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Moon Active ιδρύθηκε το 2011. Έχει περισσότερους από 650 υπαλλήλους, με την πλειοψηφία να εδρεύει στο Ισραήλ και ένα μεγάλο υποκατάστημα στο Κίεβο της Ουκρανίας, καθώς και γραφεία στο Λονδίνο. Η ισραηλινή εταιρεία λέγεται ότι είχε την πιο επιτυχημένη χρονιά της το 2020.

Η Melsoft, της οποίας η έδρα βρίσκεται στην Κύπρο, έχει τους περισσότερους από 240 υπαλλήλους της στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ιδρύθηκε το 2007 ως προγραμματιστής παιχνιδιών PC, αλλά άρχισε να αναπτύσσει παιχνίδια για κινητά το 2012. Μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της εταιρείας περιλαμβάνουν το Family Island και το MyCafe.

Το Coin Master είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι της Moon Active. Κυκλοφόρησε το 2015 και είχε την πιο επιτυχημένη χρονιά το 2020, με τη Moon Active να διπλασιάζει τα έσοδά της στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος λόγω του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τον Sensor Tower, ο οποίος παρέχει πληροφορίες για την αγορά και μετρήσεις απόδοσης για τη βιομηχανία εφαρμογών για κινητά, το Coin Master είναι το τέταρτο πιο κερδοφόρο παιχνίδι στον κόσμο το 2020, πίσω από το Pokémon Go, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε η πιο επιτυχημένη εταιρεία παιχνιδιών για κινητά στον κόσμο και ετοιμάζουμε να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας αναπτύσσοντας νέα παιχνίδια και μέσω εξαγορών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Moon Active, Samuel Albin.

Το επιχειρηματικό κεφάλαιο που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Insight Partner αγόρασαν μερίδιο 10% στην ισραηλινή εταιρεία τον Ιανουάριο του 2020.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο NoCamels, το οποίο καλύπτει καινοτομίες από το Ισραήλ για ένα παγκόσμιο κοινό.

Source