Το κάλπη θα πρέπει να επισκέπτεται σε μια περίοδο που δεν επιτρέπει χρόνο για “εκτέλεση” για εκλογικούς σκοπούς.

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος του CTP Tufan Erhürman είπε:

«Δεν είναι ασυνήθιστο ένας πρωθυπουργός να καλεί πρόωρες εκλογές από την έδρα του Κοινοβουλίου όταν η κυβέρνησή του είναι μόλις ενός μηνός. Αυτή η πρόσκληση είναι ακόμη πιο σημαντική αν έγινε λόγω της απογοήτευσης των Αντιπροσώπων στην εξουσία σχετικά με την εκλογή της Προεδρίας της Συνέλευσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, ενώ οι βουλευτές που είναι μέλη της κυβέρνησης αποκαλύπτουν τη δυσπιστία τους στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός σημαίνει ότι έχει δείξει τη δυσπιστία του για τη δική του κυβέρνηση και τους βουλευτές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Η απαίτηση μιας τέτοιας κυβέρνησης να συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να απαιτήσει την εμβάθυνση του χάους στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Για αυτόν τον λόγο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να καταφύγουμε στη βούληση του λαού σε μορφή και ώρα που θα διασφαλίζει την περάτωση του προϋπολογισμού, τις προετοιμασίες για τις εκλογές και δεν θα δώσει στην κυβέρνηση το χρόνο να εκτελέσει “δράσεις” για εκλογικούς σκοπούς! “

.Source