Το Καναδικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τις πρακτικές της Κίνας εναντίον των Τούρκων των Ουιγούρων ως «γενοκτονία»

Το Καναδικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο που ορίζει τις πρακτικές της Κίνας εναντίον των Τούρκων των Ουιγούρων ως «γενοκτονία». Στο κοινοβούλιο των 338 εδρών, 266 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου. Ο μόνος υπουργός που ψήφισε στο κοινοβούλιο απείχε από την ψηφοφορία “εξ ονόματος της καναδικής κυβέρνησης”.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο “Θρησκευτικές μειονότητες στην Κίνα”, που παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια από τον Μάικλ Τσονγκ, τον κύριο βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος του Ουέλλινγκτον, ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου το απόγευμα την τοπική ώρα.

Συμμετείχαν συνολικά 266 βουλευτές στην ψηφοφορία, συμπεριλαμβανομένων 184 από τα ανεξάρτητα και αντιπολιτευόμενα κόμματα και 82 από το κυβερνών Φιλελεύθερο Κόμμα. Όλοι οι βουλευτές που συμμετείχαν ψήφισαν ναι στο νομοσχέδιο, και έτσι το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Καναδά καθόρισε τις πρακτικές της Κίνας εναντίον των Τούρκων των Ουγούρ ως «γενοκτονία».

72 βουλευτές από το κυβερνών Φιλελεύθερο Κόμμα δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία στο Καναδικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο των 338 εδρών.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντού ανακοίνωσε πριν από την ψηφοφορία ότι απέχουν από την ψηφοφορία.

Source