Το καφέ ικετεύει … αγάπη- “Κάτι που θεωρούμε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το “Treat with love” είναι το σύνθημα της πρωτοβουλίας, η οποία προάγει την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών σε δύσκολους καιρούς. Οι καιροί, όταν λόγω της επιδημίας, πολλοί από εμάς δεν έχουν καν τα βασικά για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που βρίσκονται δίπλα στον γείτονά τους σε τόσο δύσκολες στιγμές, προσφέροντας γενναιόδωρα …

Αισθάνεται κοινωνικά υπεύθυνος, ο Θεόδωρος Κρίγκου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Infocredit Nicosia և Presse Café, αποφάσισε να εφαρμόσει μια ιδέα που έχει τις ρίζες της στη Νάπολη της νότιας Ιταλίας. Βασικά, κάθε πολίτης θέλει να πάει σε αυτό το εστιατόριο, να αγοράσει τον καφέ του և μπορεί να φτιάξει καφέ, μπαχαρικά ή σάντουιτς για άλλο άτομο εκ των προτέρων. Στη συνέχεια, το άτομο που έχει ανάγκη θα πάει στην καντίνα και θα πάρει το προϊόν που θέλει εντελώς δωρεάν.

“Προσπαθούμε να βοηθήσουμε άτομα που έχουν ανάγκη που δεν μπορούν να απολαύσουν τον καφέ, τα μπαχαρικά ή τα σάντουιτς που πολλοί από εμάς έχουν, και για μερικούς είναι τόσο δύσκολο”, δήλωσε στους διευθυντές μάρκετινγκ της Infocredit. Ομάδα, Ουρανία Παύλου.

Οι άνθρωποι δίνουν αγάπη

Η ιδέα έχει ήδη βρει πολλούς υποστηρικτές, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πηγαίνει στην περιοχή όπου βρίσκεται ο μπουφές για να δώσει αγάπη.

“Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους στο καφέ ποτών που, παρεμπιπτόντως, έχουν αγκαλιάσει αυτές τις προσπάθειες, προτρέποντας τους ανθρώπους να αγοράσουν καφέ και σνακ ώστε να μπορούν να περιμένουν άλλους ανθρώπους.”

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι δέχτηκαν την προσπάθεια. Μπαίνουν σε ένα καφέ και λένε: “Ήρθα να αγαπήσω, να θεραπεύσω τον καφέ.” Έτσι, θα καταφεύγουν σε αυτό μόνο ως έσχατη λύση. “

Όσο για την άλλη πλευρά, όσοι θα πάνε να πάρουν το προϊόν, αυτή τη στιγμή η ζήτηση είναι μειωμένη.

“Στην αρχή, ανησυχούσαμε αρκετά για το πώς δίνουμε ποτά ή σνακ σε άτομα που θα λάβουν ειδικά προϊόντα. Φυσικά, δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε ή να προκαλέσουμε αρνητικά συναισθήματα. Λοιπόν, αυτό που κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ότι υπάρχει αυτή η ενέργεια, ώστε, με τη σειρά τους, να ενημερώσουν τους απλούς ανθρώπους που τη χρειάζονται, να πάνε ανώνυμα, χωρίς όρους, να πάρουν καφέ με αγάπη.

Γενικά, ωστόσο, η ανταπόκριση των ανθρώπων που προσφέρει είναι πολύ μεγαλύτερη από τις απαντήσεις των ανθρώπων που δέχεται. Γι ‘αυτό παρακολουθούμε τη ροή του κόσμου για την παροχή προ-αγορασμένων αντικειμένων σε άτομα που έχουν ανάγκη. “

Ταυτόχρονα, το # kerasmenomeagapi δημιουργήθηκε μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπου οι άνθρωποι μοιράζονται τις εμπειρίες τους և, λίγο-πολύ, ο αντίκτυπος αυτής της ιδέας άρχισε να αντανακλάται.

“Οι παγκόσμιοι εθελοντές για τα Χριστούγεννα”

Η εκστρατεία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου. Ο λόγος για την εκλογή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σχετίζεται με την περίοδο των διακοπών, καθώς οι άνθρωποι κάνουν πολύ περισσότερες εθελοντικές δραστηριότητες την ημέρα των Χριστουγέννων.

“Ωστόσο, στόχος και σκοπός μας είναι να αυξήσουμε αυτήν την ενέργεια, να εκτελέσουμε άλλες ενέργειες μετά την ολοκλήρωσή της. “Μόλις τελειώσει η εκστρατεία, θα εξηγήσουμε πώς θα είναι μια μεγαλύτερη, πιο βιώσιμη καμπάνια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καλέσουμε λίγα άτομα να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα”, δήλωσε η κα Pavlu.

Η κ. Απρόθυμη να διαβεβαιώσει ακόμη και τον πιο σκεπτικό για το πού πηγαίνουν τα χρήματα των ανθρώπων, η κα Παύλου εξήγησε ότι «έως τις 31 Ιανουαρίου, σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα αποθέματα σε άτομα που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να δώσουμε τα πάντα μέσω των φιλανθρωπικών οργανώσεων που έχουμε ανακαλύψει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που η επιδημία έχει δημιουργήσει τόσα πολλά οικονομικά προβλήματα στον κόσμο.

“Παρατηρείται ότι ο εθελοντισμός δεν είναι αυτό που κάνουμε μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών, τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2013 όσο και τώρα στο πλαίσιο της επιδημίας. Οι Κύπριοι, ο λαός της Κύπρου γενικά, δέχονται τέτοιες ενέργειες. Αποφασίσαμε να γίνουμε πιο μόνιμοι, κάτι μεγαλύτερο, όπως “λατρευμένοι στην αγάπη”. Ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτό από περισσότερους οργανισμούς, αλλά και από περισσότερους ανθρώπους, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να ενταχθούν σε αυτό το κίνημα, με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουν αγάπη σε όσους βρίσκονται γύρω μας. “

Source