“Το κλείσιμο είναι ένα σενάριο που παραμένει στο τραπέζι”

Ο κίνδυνος περαιτέρω izations νοσηλείας είναι πραγματικός և ορατός.

Προειδοποιεί ότι «αν φτάσουμε στο σημείο που δεν έχουμε κρεβάτια αλλά έχουμε προσωπικό για να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας, θα χάσουμε αυτόματα τον έλεγχο · θα νιώσουμε αυτό που έχουμε δει σε άλλες χώρες όπου το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να επιλέξει ποια ζωή θα πάρει . “: έσωζε. “

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, «ο αποκλεισμός είναι ένα σενάριο που παραμένει στο τραπέζι», ωστόσο, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές προτού εφαρμόσει μια νέα σκληρή, καθολική απαγόρευση.

Κατόπιν αιτήματος του ΚΥΠΕ να σχολιάσει τον αριθμό ρεκόρ των περιπτώσεων που ανέφερε η Κύπρος την Τρίτη, 941 περιπτώσεις, ο οποίος είναι ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της επιδημίας του νησιού, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι “αυτό είναι αναμφίβολα μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη” , ότι το υπουργείο ανησυχεί για την περαιτέρω αύξηση των περιπτώσεων, ακόμη και με τη δυνατότητα σταθεροποίησης τόσο μεγάλου αριθμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ανησυχούμε περισσότερο γιατί αν φτάσουμε στο σημείο που διασχίζουμε τα σύνορα, χάσουμε τον έλεγχο της κατάστασης, θα μετατραπεί σε νοσηλεία των υποστηρικτών μας και, δυστυχώς, ορισμένοι από τους σοβαρά άρρωστους θα καταλήξουν», είπε.

Ενθαρρύνετε τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό

Ο Υπουργός Υγείας, στις δηλώσεις του προς την ΚΥΠΕ, καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, για να προστατεύσουν την υγεία του εαυτού τους και των αγαπημένων τους.

Στο ερώτημα αν αντιμετωπίζουμε την πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αυξανόμενες περιπτώσεις των τελευταίων ημερών θα μετατραπούν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο στο εγγύς μέλλον, ο κ. Ιωάννου είπε ότι “περίπου το 5% των περιπτώσεων χρειάζονται νοσηλεία, μερικά από αυτά πεθαίνουν. “:

Τονίζει ότι «εάν το πετύχουμε δεν έχουμε κρεβάτια, αλλά το προσωπικό για τη θεραπεία των ασθενών μας, θα χάσουμε αυτόματα τον έλεγχο, θα ζήσουμε αυτό που είδαμε σε άλλες χώρες όπου το ιατρικό προσωπικό έπρεπε να επιλέξει, έσωζε».

Οι νέοι αντιμετωπίζονται τώρα σε νοσοκομεία

“Τα νοσοκομεία δεν θεραπεύουν πλέον άτομα που είναι πιο ευάλωτα στον ιό, αλλά οι νεότεροι, που σε πολλές περιπτώσεις είναι υγιείς πολίτες, βρίσκονται σε αυτήν τη θέση επειδή δεν έδωσαν αρκετή προσοχή ή χαλαρώθηκαν πάρα πολύ, ξέχασαν τα βασικά μέσα προσωπικής προστασίας , “είπε. το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι.”

«Αυτό που λέω είναι ότι τώρα ο αδερφός μας, ο φίλος μας, ο ξάδελφος μας, ο δάσκαλος των παιδιών μας αντιμετωπίζονται σε νοσοκομεία. “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπινες ζωές.”

Όσο περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το εμβόλιο, τόσο πιο γρήγορα θα χαθεί η μάχη

«Ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός, τώρα περισσότερο από ποτέ, όλοι έχουμε προσωπική και κοινωνική ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουμε το όπλο εμβολίων στη διάθεσή μας, όσο περισσότερο επιλέγουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε αυτήν τη μάχη, τόσο περισσότερο» Γρήγορα θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό. “

Είπε επίσης ότι «μέχρι να ολοκληρώσουμε την κάλυψη των εμβολιασμών που είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της ασυλίας στην κοινότητα, πρέπει να ακολουθήσουμε τους βασικούς κανόνες», συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις περιοχές με υψηλό χρώμα περιορίζοντας την επαφή και τη μετακίνηση. Εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόστε μάσκα όπου և όπου είναι απαραίτητο, φροντίστε απλά προϊόντα προσωπικής υγιεινής, εφαρμόστε πρωτόκολλα υγείας στους χώρους εργασίας τους.

“Όλα αυτά”, πρόσθεσε, “είναι μικρές ενέργειες που μπορούν να μας προστατεύσουν από την αύξηση των περιπτώσεων και κατά συνέπεια από την ασθένεια και το θάνατο.”

Υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης 400 κλινών

Στο ερώτημα εάν έχουν αποφασιστεί οι ενέργειες που θα αναληφθούν σε περισσότερες περιπτώσεις, εάν τα νοσοκομεία μπορούν να ξεπεράσουν αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση, ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «υπάρχει μια ευκαιρία για ανάπτυξη στα νοσοκομεία. Με 400 κρεβάτια, υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, αναλώσιμα. “

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα σώζει σημαντικά τα νοσοκομεία της ΟΚΥΠΥ από άλλα περιστατικά», αλλά διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι να υπάρχουν επαρκείς ανθρώπινοι πόροι, γιατροί ειδικοτήτων, νοσηλευτικό προσωπικό.

Είπε επίσης ότι «το προσωπικό είναι εκείνο που θα σώσει τη ζωή ενός πολίτη, όχι μόνο του αυτοκινήτου», προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, η διαθεσιμότητα ανθρώπινων πόρων δεν είναι απεριόριστη.

“Βρισκόμαστε σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση για σχεδόν 15 μήνες και είμαστε κουρασμένοι όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τους επαγγελματίες υγείας. «Αντιμετωπίζοντας τον καθένα μας με τις απαραίτητες προφυλάξεις, δημιουργούμε ένα τείχος προστασίας για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας καθώς μειώνεται ο αριθμός των νοσοκομείων».

Η κλειδαριά παραμένει στο τραπέζι

Ερωτηθείς εάν θεώρησε απαραίτητο να λάβει «αυστηρότερα μέτρα» και «εάν αντιμετωπίζουμε μια νέα πιθανότητα αποκλεισμού», ο κ. Ιωάννου είπε ότι «ο αποκλεισμός είναι ένα σενάριο που παραμένει στο τραπέζι».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θέλουν να εξαντλήσουν όλες τις άλλες επιλογές πριν εφαρμόσουν μια νέα αυστηρή, καθολική απαγόρευση.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η σωστή τήρηση των μέτρων εμβολιασμού θα αποτρέψει αυτό το σενάριο, προσθέτοντας ότι “στην πράξη έχουμε δει ότι όταν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα υγείας χρησιμοποιούνται με σεβασμό և προσοχή, παρέχουν ակում περιορίζουν τη διάδοση.” ιός. “

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να επιβάλει περιορισμούς στους πολίτες όταν εμείς, με τη βούληση όλων, μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για να μειώσουμε την επιδημιολογική επιβάρυνση και να προχωρήσουμε με ασφάλεια».

Source