Το κλειδί για την αποδοτικότητα της ενέργειας είναι η «σωστή κατανάλωση»

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ενεργειακής Απόδοσης Ali Ihsan Silk, Εβδομάδα Ενεργειακής Απόδοσης, οπότε ανταποκριτής AA, οι φυσικοί πόροι εκτός από τις ανάγκες του ανθρώπινου πληθυσμού στον κόσμο που χρειάζονταν ενέργεια από την ταχεία ανάπτυξη και την αυξανόμενη εκβιομηχάνιση, είπε ότι η αύξηση βιώθηκε στο ποσοστό κατανάλωσης.

Δηλώνοντας ότι η ενεργειακή απόδοση μπορεί γενικά να εξηγηθεί ως χρήση νέων τεχνολογιών, εφαρμογή των διαδικασιών που καθορίζονται για την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότερη χρήση της ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά πρότυπα ζωής, ο Sılkım υπογράμμισε ότι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ενεργειακή απόδοση πρέπει να δοθεί σε ολόκληρη την κοινωνία στο πλαίσιο της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και της κινητοποίησης βιώσιμης ανάπτυξης.

για πρώτη φορά το 2019 για αυτές τις αρχές, προσπαθώντας να κερδίσει τους καταναλωτές της Τουρκίας για Ενεργειακούς και Φυσικούς Πόρους Συνεργασιών με το Υπουργείο, πληροφορίες και διαστάσεις συμπεριφοράς που υπολογίστηκαν με βάση την τιμή του «δημόσιου δείκτη ευαισθητοποίησης ενεργειακής απόδοσης» του μεταξιού που θυμίζει 157,7, δήλωσε:

«Αυτός ο λόγος υπολογίζεται με βάρη 50 τοις εκατό« Δείκτης πληροφοριών »και« Δείκτης συμπεριφοράς 50 τοις εκατό ». Σύμφωνα με τον« Δείκτη ευαισθητοποίησης δημόσιας ενεργειακής απόδοσης »που έγινε το 2019 και υπολογίστηκε ως 157,7, οι άνθρωποι μας έχουν ένα μέσο-υψηλό επίπεδο συνειδητοποίησης σχετικά με την« ενεργειακή απόδοση ». Ο ρυθμός μετατροπής της γνώσης σε συμπεριφορά είναι 54,3 τοις εκατό σε θέματα που σχετίζονται με τον φωτισμό, 53,7 τοις εκατό σε εφαρμογές μόνωσης σε κτίρια, 57,2 τοις εκατό σε θέματα που σχετίζονται με τη θέρμανση και ψύξη, 64,3 τοις εκατό στη χρήση εξοπλισμού όπως ηλεκτρικές συσκευές και λευκά είδη, οχήματα Τα ζητήματα που σχετίζονται με τις μεταφορές, τα οποία αφορούν ιδιοκτήτες και χρήστες, έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στο ποσοστό επιστροφής στη συμπεριφορά. Φέρνει πολλά προβλήματα με αυτό. Εκτός από τη χρήση καθαρών ενεργειακών πόρων στην παραγωγή ενέργειας, σωστή κατανάλωση ενέργειας d αποκτά σημασία για την ενεργειακή απόδοση. “

Υπογραμμίζοντας ότι η ενεργειακή απόδοση καλύπτει πολλούς τομείς από κατοικίες έως βιομηχανία, από μεταφορά έως γεωργία, ο Sılkım ανέφερε τα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να απαλλαγούμε από τους υψηλούς λογαριασμούς σε σπίτια και χώρους εργασίας:

– Η χρήση συσκευών με υψηλή ενεργειακή απόδοση και η χρήση των συσκευών όσο το δυνατόν περισσότερο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

– Συσκευές όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, φούρνοι μικροκυμάτων καταναλώνουν επίσης ενέργεια σε κατάσταση «αναμονής». Η αποσύνδεση των αχρησιμοποίητων συσκευών ή η απενεργοποίησή τους θα συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση.

– Το ψυγείο είναι μια από τις πιο ενεργειακές συσκευές στο σπίτι σας. Τα ψυγεία λειτουργούν συχνά σε πολύ κρύες θερμοκρασίες. Για αυτό, η θερμοκρασία λειτουργίας πρέπει να ελέγχεται ανάλογα με την εποχή. Οι ιδανικές θερμοκρασίες λειτουργίας είναι -18 βαθμοί Κελσίου (⁰C) στο τμήμα κατάψυξης, +4 ⁰C στο τμήμα ψυγείου. Οι ιδανικές θερμοκρασίες λειτουργίας είναι 2-5 ⁰C το καλοκαίρι και 5-8 ⁰C το χειμώνα.

– Το ψυγείο σας πρέπει να βρίσκεται μακριά από χώρους παραγωγής θερμότητας όπως καλοριφέρ και φούρνους. Η υπερβολική τήξη αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας. Αφήστε το πάγο να ξεπαγώνει. Η πλήρωση του ψυγείου θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Τα στεγανοποιητικά των θυρών πρέπει να διασφαλίζονται ότι δεν διαρρέουν αέρα, πρέπει να ελέγχονται και μπορεί να είναι βολικό να κολλάμε υπενθυμίσεις έτσι ώστε τα παιδιά μας να μην ανοίγουν τις πόρτες τους συνεχώς.

– Χρησιμοποιήστε την εστία που είναι κατάλληλη για την κατσαρόλα ενώ μαγειρεύετε το φαγητό. Για να ζεσταθεί το δοχείο σε μικρότερο χρονικό διάστημα, κρατήστε το καπάκι κλειστό.

– Η πλήρης λειτουργία του πλυντηρίου σας σε 30 μοίρες αντί για 40 μοίρες θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

– Όταν αγοράζετε ένα πλυντήριο πιάτων, επιλέξτε μοντέλα με πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας. Εκτελέστε ένα πλήρες και οικονομικό πρόγραμμα. Ο σκληρός καθαρισμός με χαρτοπετσέτες ενώ τοποθετείτε τα ρούχα για πλύσιμο θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και απορρυπαντικού.

– Η κατασκευή του συστήματος φωτισμού σας με λαμπτήρες LED παρέχει πιο αποτελεσματικό, μακράς διαρκείας και πιο φυσικό φως από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

– Μην παραλείψετε να κάνετε περιοδική συντήρηση και ελέγχους του συστήματος ψύξης σας. Αφήστε το σύστημα απενεργοποιημένο όταν δεν είστε στο σπίτι.

Τα παράθυρα και οι πόρτες προκαλούν απώλεια θερμότητας 1 στα 4 στο σπίτι σας. Η απώλεια θερμότητας μειώνεται κατά το ήμισυ στα παράθυρα με διπλά τζάμια ή διπλά τζάμια. Επιπλέον, η στεγανοποίηση σε παράθυρα και πόρτες μειώνει την απώλεια θερμότητας και εξοικονομείτε περίπου 15 τοις εκατό.

– Τα σημεία όπου οι απώλειες θερμότητας είναι περισσότερο βρίσκονται στο πίσω μέρος του ψυγείου. Τοποθετώντας θερμομονωτικές πλάκες πίσω από τα καλοριφέρ, αποτρέπετε σημαντική απώλεια θερμότητας και εξοικονομείτε φυσικό αέριο.

– Χρησιμοποιώντας θερμοστατικές βαλβίδες σε καλοριφέρ, αποτρέπετε τη θέρμανση των δωματίων και την απώλεια ενέργειας από τις κανονικές τιμές και εξοικονομείτε έως και 30 τοις εκατό.

– Η μόνωση των σωλήνων διανομής και συλλογής του συστήματος θέρμανσης μειώνει την κατανάλωση φυσικού αερίου.

– Δεν είναι σωστή μέθοδος να κλείσετε μερικές χτένες ή να απενεργοποιήσετε το λέβητα combi ενώ φεύγετε από το σπίτι. Αντ ‘αυτού, είναι πιο αποτελεσματικό να διατηρείτε το σπίτι σε σταθερή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λειτουργώντας το λέβητα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εάν ρυθμίσετε το λέβητα έτσι ώστε η θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι 22 βαθμοί, η κατανάλωση καυσίμου θα μειωθεί.

– Το γεγονός ότι ο λέβητας σας απέχει το πολύ 6 μέτρα από τις περιοχές όπου χρησιμοποιείται ζεστό νερό (Μπάνιο και κουζίνα) διασφαλίζει ότι το ζεστό νερό φτάνει γρήγορα. Καθώς η απόσταση μεγαλώνει, αυξάνεται η κατανάλωση φυσικού αερίου.

– Είναι σημαντικό να διακοσμήσουμε τα σπίτια μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καλύπτουν την κορυφή, πλευρά, δεξιά και αριστερά των κηρήθρων με έπιπλα. Βεβαιωθείτε ότι τα είδη σας όπως πολυθρόνες και καναπέδες απέχουν τουλάχιστον 25-30 cm από το ψυγείο.

– Ας μην ξεχνάμε ότι η θερμοκρασία δωματίου είναι 22 βαθμοί σε αποτελεσματική χρήση και η διαφορά 1 βαθμού εξοικονομεί 6 τοις εκατό στην κατανάλωση καυσίμου.

– Έχετε την εξωτερική μόνωση του κτιρίου σας. Αυτή η διαδικασία σας εξοικονομεί έως και 40 τοις εκατό σε ενέργεια.

– Η διατήρηση του θερμοστάτη μπάνιου σε σταθερή θερμοκρασία και η χρήση κεφαλών ντους εξοικονόμησης νερού εξοικονομεί νερό και ενέργεια. Πρέπει να στοχεύσετε στον εαυτό σας για να μειώσετε το χρόνο ντους.

– Να διατηρείτε και να ελέγχετε περιοδικά το σύστημα θέρμανσής σας. Βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση πίεσης νερού κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2 bar. Η ενυδάτωση των χώρων που θερμαίνετε κατά 50-55 τοις εκατό παρέχει καλύτερη θερμική άνεση. “

.Source