Το κράτος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Το κράτος έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας. “Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποκατάσταση αγροτικών περιοχών και τον συστηματικό καθαρισμό χώρων υγειονομικής ταφής.”

Κατεβάστε το ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CYPRUS IM ΕΔΩ για Android Android և ΕΔΩ για iOS

Η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της Κύπρου ξεκίνησε από το κράτος, διαθέτοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποχέτευση των αγροτικών περιοχών, τη διάθεση συστηματικών αποβλήτων, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας της Φύσης Κώστας Κάντιθ.

Την καλωσορίζοντας στην διαδικτυακή παρουσίαση περιβαλλοντικών δράσεων από την Ένωση Γυναικών της Υπαίθρου της Λάρνακας με τίτλο «Γυναίκες εν δράσει», η Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «η κατάσταση με την παράνομη μετανάστευση σε χωριά, αστικές περιοχές δεν μας τιμά ως λαός, ως κοινωνία γενικά. “Το πρόβλημα συνεχώς αυξάνεται, ως αποτέλεσμα του οποίου το περιβάλλον επιβαρύνεται σημαντικά και τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία”.

Το κράτος, ο κ. Κάντιθ συνέχισε, “δεν μπορούσε να μείνει έξω από αυτήν την κατάσταση.”

“Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της Κύπρου”, είπε, προσθέτοντας ότι “σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, θα διατεθούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ για τον καθαρισμό του χωριού και των τόπων συστημικής απόρριψης”. “Ελέγξτε αυτήν τη νέα κατάσταση και επιβεβαιώστε ότι δεν θα επιστρέψει στην κατάσταση που γνωρίζουμε σήμερα.”

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι συνεχιζόμενες προσπάθειες αναπτύσσονται με την υποστήριξη των Υπουργείων Γεωργίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά με την υποστήριξη εθελοντών, Επιτρόπων Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών».

«Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε τις περιοχές, τις οποίες θα δείξουν οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς ως περιοχές όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης από τη συλλογή απορριμμάτων. “Όλα τα σκουπίδια που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν σε εξουσιοδοτημένες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων για διαχείριση”, πρόσθεσε.

Αφού ανακοίνωσε ότι “η εκστρατεία χωρίζεται σε τρεις πυλώνες, οι οποίοι σχετίζονται με τον καθαρισμό, τον έλεγχο και την πρόληψη της ρύπανσης, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού”, δήλωσε ο κ. Κάντιθ, “Όλοι καταλαβαίνουν ότι η πρωτοβουλία της Λάρνακας Αγροτική ένωση γυναικών, η οποία “Μεταξύ άλλων, η συλλογή απορριμμάτων έχει έρθει στην πιο κατάλληλη στιγμή.”

Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι οι ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν μέσω της πρωτοβουλίας “θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της μεγάλης κλίμακας εκστρατείας εκκαθάρισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς ο βασικός παράγοντας αυτής της εκστρατείας είναι η εθελοντική συμβολή της οι πολίτες.” և οργανωμένες ομάδες. “

“Ως Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως κυβέρνηση, επιδιώκουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα οδηγήσει σε πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων μας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Cadiz είπε ότι “αυτή η πολιτική στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, καθώς και της απόδοσης της χώρας μας στον τομέα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων, επιτρέποντας τη χρήση υλικών που έχουν εξαχθεί μέχρι τώρα”. , θαμμένος ή ανεξέλεγκτος στη φύση.

Σημείωσε ότι από την άποψη αυτή, “προωθούμε την καθολική χρήση μιας ξεχωριστής συλλογής στην πηγή των ανακυκλωμένων οργανικών αποβλήτων μέσω του προγράμματος” Πληρώνω όσο πετάω “που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.”

Ταυτόχρονα, είπε ότι “προωθούνται πρόσθετα έργα, όπως η εμβάθυνση των πράσινων κηλίδων, η χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα της επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες θα συλλεχθούν χωριστά, η συστηματική χρήση υφιστάμενων υποδομών ιδιωτικού κράτους, καθώς και άλλες σχετικές δραστηριότητες. “

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Γυναικών της Λάρνακας, ο Υπουργός είπε ότι «δείχνει τη βούληση των πολιτών για μια καθαρή Κύπρο», ότι το Υπουργείο Γεωργίας καλωσορίζει και υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες.

Πηγή: KYPE

Source