Το κρουαζιερόπλοιο Royal Caribbean αποβάθρες για πρώτη φορά στη Χάιφα

Μετά από ιστιοπλοΐα για τρεις εβδομάδες από τη Γερμανία, το κρουαζιερόπλοιο της Βασιλικής Καραϊβικής το Odyssey of the Seas έλαβε χθες χαιρετισμό στο νερό καθώς μπήκε στο λιμάνι της Χάιφα. Ήταν η πρώτη φορά που ένα κρουαζιερόπλοιο Βασιλικής Καραϊβικής έφτασε στο Ισραήλ, πριν από 30 προγραμματισμένες κρουαζιέρες μετ ‘επιστροφής στην Ελλάδα και την Κύπρο μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου.

Μόνο επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί θα επιτρέπεται στο εξωτερικό οι κρουαζιέρες και δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί έχουν ήδη κάνει κράτηση για τις κρουαζιέρες τους. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, το πλοίο έχει χωρητικότητα για 5.500 επιβάτες, αλλά αυτό έχει μειωθεί κατά το ήμισυ για να επιτρέψει κοινωνικές αποστάσεις. Οι τιμές της κρουαζιέρας ξεκινούν από 800 NIS ανά διανυκτέρευση ανά άτομο – μια ανταγωνιστική τιμή σε σύγκριση με ένα ξενοδοχείο παρόμοιας ποιότητας στο Eilat.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Βασιλικής Καραϊβικής, το πλοίο αγκυροβόλησε στη Χάιφα έξι εβδομάδες πριν από την πρώτη κρουαζιέρα για να αναλάβει προμήθειες και να δώσει στο πλήρωμα και το λιμάνι της Χάιφα την ευκαιρία να γνωριστούν. Η Royal Caribbean προσθέτει ότι η Οδύσσεια των Θαλασσών θα φύγει από τη Χάιφα την Παρασκευή και θα επιστρέψει στις 12 Μαΐου για άλλες δύο μέρες “για εξάσκηση και για επανασυσκευασία.”

Το γεγονός ότι το πλοίο ξεκινάει και επιστρέφει σε τρεις εβδομάδες οδήγησε σε εικασίες ότι το πλήρωμα εμβολιάστηκε στο Ισραήλ. Αλλά το Υπουργείο Υγείας το αρνείται αυτό. “Το Υπουργείο δεν έχει εγκρίνει τον εμβολιασμό του πληρώματος και δεν θα τους εμβολιάσει.” Από την πλευρά της, η Royal Caribbean επιμένει ότι θα τηρήσει όλους τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας. Οι «Globes» έχουν πει ότι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας θα επιβιβαστούν στο πλοίο για να διασφαλίσουν την τήρηση όλων των κανονισμών.

Τα παιδιά που έχουν κάνει κράτηση για να είναι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 πριν τους επιτραπεί να επιβιβαστούν.

Το Odyssey of the Seas είχε προγραμματιστεί να αποπλεύσει από το Civitavecchia στην Ιταλία αυτό το καλοκαίρι, αλλά μεταφέρθηκε στο Ισραήλ λόγω της παγκόσμιας πανδημίας και του χαμηλού ποσοστού μόλυνσης στο Ισραήλ μετά την επιτυχή διάθεση εμβολίων στη χώρα.

Δημοσιεύθηκε από την Globes, Ισραηλινά επιχειρηματικά νέα – en.globes.co.il – στις 22 Απριλίου 2021

© Πνευματικά δικαιώματα της Globes Publisher Itonut (1983) Ltd. 2021

Source