Το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας «Tokyo Games ενδέχεται να ακυρωθεί» ανοιχτό

Δήλωση του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας «Οι αγώνες του Τόκιο ενδέχεται να ακυρωθεί»

Ο Νικάι Τοσιχίρο, Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μπορούσαν να ακυρωθούν εάν συνεχίσουν να αυξάνονται οι νέοι τύποι κορωνοϊών.

Δήλωση του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας «Οι αγώνες του Τόκιο ενδέχεται να ακυρωθεί»

Μιλώντας σε ένα εθνικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Γενικός Γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) Nikai δήλωσε ότι ο αυξανόμενος ρυθμός υποθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παρακολουθούν στενά τις καταστάσεις που θα καταστήσουν δύσκολη τη διοργάνωση 4 τουρνουά λόγω της αύξησης στον αριθμό των περιπτώσεων στη χώρα.

Κορωνοϊός Σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί η επιλογή ακύρωσης των παιχνιδιών εάν οι υποθέσεις συνεχίσουν να αυξάνονται, ο Nikai είπε, “Όταν έρθει, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Για παράδειγμα, πρέπει να σταματήσουμε αμέσως.” μίλησε.

Στην έρευνα του πρακτορείου Kyodo που διεξήχθη αυτόν τον μήνα, αποκαλύφθηκε ότι μόνο το 24,5% των συμμετεχόντων σε όλη τη χώρα ήθελε να διεξαχθεί το τουρνουά όπως είχε προγραμματιστεί.

Αποφασίστηκε να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως να διεξαχθούν στις 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2020 και να αναβληθούν λόγω της επιδημίας, στις 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021.

.Source