Το κυβερνών κόμμα AK της Τουρκίας επικρίνει την προκατάληψη επαλήθευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (Κόμμα AK) Ömer Çelik επέκρινε τα δίκτυα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης την Τρίτη για την προκατάληψή τους σχετικά με την επαλήθευση.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχίζουν να μετατρέπονται σε έναν μηχανισμό που καταπολεμά τις εθνικές διαθήκες, την εθνική κυριαρχία και το νόμο, ο οποίος επιφέρει «ψηφιακό φασισμό και δικτατορία», δήλωσε ο Çelik.

“Γιατί οι αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στερούνται (επαλήθευσης) ενώ οι ηγέτες του PKK (τρομοκρατική ομάδα) επαληθεύονται; Ο λογαριασμός Twitter για τις μητέρες Diyarbakır (που διαμαρτύρεται για το PKK) αποκλείστηκε. Ποιες είναι οι αρχές πίσω από την αυθαίρετη απόφαση εδώ; ” ρώτησε.

Ο αξιωματούχος του κόμματος επεσήμανε επίσης ότι δεν δημοσιεύθηκαν ταυτόχρονα θέσεις που θεωρούνται προσβλητικές από τους μουσουλμάνους.

“Γιατί δεν αποκλείετε τα tweets που αποτελούν εγκλήματα μίσους εναντίον του Προφήτη (Μωάμεθ) και των Μουσουλμάνων; Με ποια δικαστική απόφαση ή ποιες αρχές ενεργείτε; Αυτά πρέπει να είναι σαφώς γνωστά”, τόνισε ο Çelik.

Κάλεσε τα δίκτυα κοινωνικών μέσων να έχουν μια πολύ πιο συνεκτική και βασική προσέγγιση στην επαλήθευση και τον αποκλεισμό.

.Source