Το Κυπριακό διαβατήριο κατατάχθηκε 13η στον κόσμο

Το Κυπριακό διαβατήριο έχει καταταχθεί 13η στον κόσμο ως προς τον αριθμό των προορισμών στους οποίους μπορεί να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι χωρίς προηγούμενη θεώρηση, σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Διαβατηρίων Henley για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Οι κάτοχοι Κυπριακού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 176 προορισμούς.

Η κατάταξη περιλαμβάνει 199 διαβατήρια. Υπάρχουν 110 θέσεις στην κατάταξη, με βάση ένα «σκορ χωρίς βίζα».

Σύμφωνα με τον ιστότοπό τους, το Henley Passport Index «είναι η αρχική, έγκυρη κατάταξη όλων των διαβατηρίων του κόσμου ανάλογα με τον αριθμό των προορισμών στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι χωρίς προηγούμενη θεώρηση. Το ευρετήριο βασίζεται σε αποκλειστικά δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) – τη μεγαλύτερη, πιο ακριβή βάση δεδομένων ταξιδιωτικών πληροφοριών – και βελτιωμένη από την ερευνητική ομάδα της Henley & Partners. “

Η τελευταία κάρτα αποτελεσμάτων έθεσε την Ιαπωνία στην πρώτη θέση, καθώς οι κάτοχοι αυτού του διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν σε 193 προορισμούς χωρίς βίζα. Το διαβατήριο της Σιγκαπούρης ήρθε στη δεύτερη θέση σε 192 προορισμούς χωρίς βίζα, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα σε 191 προορισμούς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την έβδομη θέση, σε 187 προορισμούς χωρίς βίζα. Μοιράστηκε την κατάταξη με την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βέλγιο και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Ελλάδα (μαζί με άλλους) κατέλαβε την όγδοη θέση, σε 186 προορισμούς χωρίς βίζα.

Το διαβατήριο με τη χαμηλότερη βαθμολογία ήταν το Αφγανιστάν, οι κάτοχοι του είχαν πρόσβαση σε 26 χώρες χωρίς βίζα.

728x90eng 01

Source