Το Κυπριακό νοσοκομείο παραπομπής γεμίζει ξανά, ΓΝΩΣΕΙΣ

Το νοσοκομείο παραπομπής της Αμμοχώστου για το COVID-19 έχει φτάσει σε πλήρη χωρητικότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αναφορές ότι οι νοσηλείες παρέμειναν σε ανοδική τάση αλλά ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων παρέμεινε χαμηλός.

Ενώ μια μικρή μείωση του ποσοστού θετικότητας καταγράφηκε τη Δευτέρα σε εθνικό επίπεδο, μειώθηκε στο 1,38% μετά από συνολικά 59.766 εξετάσεις, οι νοσοκομειακές υπηρεσίες συνέχισαν να αυξάνονται. Οι τιμές της περιοχής ήταν οι εξής: Λευκωσία 1,09, Λεμεσός 1,77, Λάρνακα 1,36, Πάφος 0,81, Αμμόχωστος 0,96.

Η νοσηλεία σε έξι νοσοκομεία στην Κυπριακή Δημοκρατία έφτασε τα 284 την Τρίτη, που χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη ημέρα στα συνολικά στοιχεία, αλλά όχι σε σοβαρές περιπτώσεις, καθώς ο αριθμός παρέμεινε χαμηλός στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι νοσηλείες έφτασαν τα 284 την Τρίτη, που χαρακτηρίζονται ως η χειρότερη ημέρα στα συνολικά στοιχεία, αλλά όχι σε σοβαρές περιπτώσεις, καθώς οι αριθμοί παρέμειναν χαμηλοί στις μονάδες εντατικής θεραπείας

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι οι ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον κοροναϊό και υποβλήθηκαν σε θεραπεία στη Γενική Αμμόχωστο έφτασαν τους 75 τη Δευτέρα, η μέγιστη χωρητικότητα για το νοσοκομείο παραπομπής, ενώ 27 περιπτώσεις χαρακτηρίστηκαν ως σοβαρές.

Το CNA είπε ότι 8 από τις 27 σοβαρές περιπτώσεις ήταν στη ΜΕΘ, ενώ 19 ασθενείς επωάστηκαν ή αλλιώς περιορίστηκαν στο νοσοκομειακό τους κρεβάτι, αλλά εκτός εντατικής θεραπείας.

Πρόσθετα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Αμμόχωστος, μαζί με τα κρατικά νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, είχαν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους όσον αφορά τη θεραπεία COVID.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας φιλοξένησε επίσης 44 ασθενείς, ενώ 71 άλλοι υποβάλλονταν σε θεραπεία στο κέντρο αποκατάστασης του Eden.

Τη Δευτέρα οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν τρεις νέους θανάτους και 822 νέες μολύνσεις COVID-19.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των θανάτων από την αρχή της πανδημίας έφτασε τους 294, ενώ οι συνολικές λοιμώξεις έχουν αυξηθεί σε 57.081.

.Source