Το κυπριακό όνειρο

Οι πρώτοι Αμερικανοί Ευρωπαίοι μετανάστες πίστευαν στο αμερικανικό όνειρο. Ήμουν πεπεισμένος ότι μέσω της σκληρής δουλειάς θα μπορούσαν να κερδίσουν πολλά χρήματα, να αποκτήσουν κύρος, να δημιουργήσουν καλύτερες ευκαιρίες για τα παιδιά τους և την οικογένεια, և όταν κάποια στιγμή επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θα έπαιρναν μαζί τους πολλά χρήματα για να γερνούν. με αξιοπρέπεια!

Αλλά θα γράψω για το Κυπριακό όνειρο (Κυπριακό όνειρο), το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον Αμερικανό, αν όχι τίποτα άλλο, το αμερικανικό όνειρο περιέχει μια συγκεκριμένη λογική δικαιοσύνης. Δουλεύεις σκληρά, ανταμείβεις αναλόγως, αναγνωρίζεται. Εν ολίγοις, αυξάνετε την αξία των προσπαθειών σας: Το κυπριακό όνειρο, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με το αμερικανικό όνειρο, όχι επειδή εμείς οι Κύπριοι δεν εργαζόμαστε σκληρά. Προσωπικά μεγάλωσα από δύο γονείς που έκαναν δύο ή τρεις δουλειές, ώστε να μην χάνουμε ούτε το μέγεθος ούτε τα βασικά.

Το κυπριακό όνειρο, ωστόσο, είναι το ακόλουθο. Για να γίνετε διάσημοι, πρέπει να είστε από μια πλούσια οικογένεια ή μια οικογένεια που ιστορικά έχει συσχετιστεί με πάρτι που χωρίζουν πίτες στην Κύπρο. Εάν είστε από μια πλούσια οικογένεια, τότε επηρεάζετε τους ανθρώπους, οι Κύπριοι ήταν πάντα υποτακτικοί σε άτομα που «κερδίζουν» χρήματα, επειδή σκέφτηκαν λανθασμένα ότι αν είχαν αυτή τη στάση, θα μπορούσαν να έχουν κάποιο όφελος, μερικά βοήθεια: Άλλωστε, η κυπριακή έκφραση δεν είναι τυχαία. “Το δοχείο ποτίζεται κοντά στο βασιλικό.” Από την άποψη της σύνδεσης οικογενειών με τα ειδικά κόμματα που έχουν κυριαρχήσει ιστορικά στην Κύπρο τώρα, το κυπριακό όνειρο σχηματίζεται όταν φέρετε ψήφους, όταν βοηθάτε το κόμμα, το οποίο με τη σειρά του διορίζει τα μέλη της οικογένειάς σας στον κρατικό μηχανισμό. , κάποτε τοποθετήσατε και στις δύο Κυπριακές Αερογραμμές και στη Λαϊκή Τράπεζα. Εκτός από τα ραντεβού, εσείς ή το μέλος της οικογένειάς σας μπορείτε επίσης να προωθήσετε εάν είστε πιστοί στο πάρτι. Αυτό το κυπριακό όνειρο σήμερα αξίζει την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας υπηρεσίας, τον μη επαγγελματισμό του. Αλλά το κυπριακό όνειρο έχει μια άλλη διάσταση. Ο καλύτερος άντρας σε έναν αξιόπιστο φίλο, φίλη ή «σύντροφο εγκλήματος» (συνεργάτης εγκλήματος). Εάν είστε στενός φίλος, πεθερός, στενός φίλος ενός υποψηφίου που ασχολείται με το αξίωμα στην Κύπρο, τότε έχετε μια συγκεκριμένη θέση στην κυβέρνηση αυτής της χώρας, μπορείτε να γίνετε επίτροπος της χώρας εν μία νυκτί, από υπουργό έως εισαγγελέα. Ακόμα κι αν είναι μια επιτυχία στο βουνό. Αυτό είναι το κυπριακό όνειρο, և Δεν σας κάνω λάθος περισσότερο, όσοι αφήνουν την αξιοπρέπεια σας πριν από το ένστικτο της επιβίωσης και στρέφονται σε ευημερούσες και πολιτικούς που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά, που δεν ξέρουν τι σημαίνει ύπνος, δεν ξέρουν πως: Θα πληρώνετε το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και το μαχαίρι που αισθανόμαστε στις καρδιές μας κάθε φορά που λέμε όχι στο παιδί μας, ακόμη και στα μικρά παιδιά που θέλω.

Στο κυπριακό όνειρο, ανεβαίνετε στο κόλπο.

Αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι σε αυτό το μέρος που το έχουν αρνηθεί, οι οποίοι έχουν εργαστεί σκληρά, έχουν εργαστεί σκληρά και έχυσαν αίμα για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια μας. Αυτοί οι αληθινοί, αγνοί άνθρωποι είναι η ελπίδα μας, οι ακτίνες του ήλιου μας, μπορούν να πολεμήσουν για την αξιοπρέπεια μας, για τη θέση μας.

Source