Το κυρίαρχο κράτος δύο μερών στην Κύπρο

Στην ομιλία του Αναπληρωτή Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Kütahya Ahmet Erbaş στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση σήμερα, άγγιξε το Κυπριακό.

Μιλώντας στην Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση λόγω της προσέγγισης του συνεδρίου 5 + 1 που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη μεταξύ 27-29 Απριλίου 2021, ο Ερμπάς είπε:

«Η ειρήνη και η ηρεμία ήρθαν στο νησί με την ευτυχισμένη Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, οι ένδοξες σημαίες μας έχουν πετάξει στον ουρανό από τότε, και οι Τουρκοκύπριοι ζουν με ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα των προκατειλημμένων στάσεων της διεθνούς κοινότητας, των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική πλευρά γίνεται άδικα μέλος της ΕΕ και απολαμβάνει τα προνόμια της αναγνώρισής της.

Εξάλλου, οι Τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν να ζήσουν για χρόνια υπό βαριά εμπάργκο και απομόνωση, συνεχίζουν τη ζωή τους με την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας. “

Δηλώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι διαπραγματεύονται για να πάρουν τα δικαιώματά τους από το 1968, ο Ερμπάς είπε: «Οι διαπραγματεύσεις της ομοσπονδίας που διεξήχθησαν με τίτλους διοίκησης, κατανομής εξουσίας, οικονομίας, ΕΕ, περιουσίας, γης, ασφάλειας και εγγύησης ήταν οι τελευταίες που πραγματοποιήθηκαν από Ελβετία το 2017. Όπως πάντα στην πόλη της Μοντάνα, ήταν αβέβαιο ως αποτέλεσμα των στάσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς που δεν θέλουν λύση ».

Προεδρία στην ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ«Αφού επέλεξα, τόσο η Τουρκία όσο και το πρόβλημα της ΤΔΒΚ Κύπρου σε μια βαθιά ριζωμένη αλλαγή στη διατύπωση που εξηγεί τον Lance Corporal,« Όλος ο κόσμος έχει δηλώσει ότι θα έκανε άλλη μια φορά συνέντευξη από την ομοσπονδία, είπε ότι βλέπουν τη λύση των δύο κρατών βάσει κυριαρχία της ισότητας “, είπε.

Αναφερόμενος στα λόγια του ηγέτη του MHP Devlet Bahçeli, ο Ερμπάς τόνισε ότι «Εάν ένα μέλλον που βασίζεται στην ειρήνη και τον σεβασμό στην Κύπρο, είναι απαραίτητη μια διττή κυρίαρχη πολιτεία που βασίζεται σε ίσα δικαιώματα».

Δηλώνοντας ότι το τελευταίο στάδιο στο Κυπριακό αξιολογήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε, ο Ερμπάς συνέχισε ως εξής:

«Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή περίοδο. Αναφέρθηκε ότι αντί για προσεγγίσεις που δεν απέδωσαν αποτελέσματα για μισό αιώνα και αγνοούν την τουρκική ύπαρξη, είναι απαραίτητο να τεθούν ολοκληρωμένες και μόνιμες λύσεις που λαμβάνουν υπόψη τα γεγονότα του νησιού και βασίζονται στη δικαιοσύνη στην ημερήσια διάταξη δύο ανεξάρτητων κρατών.

Ωστόσο, θέλω να εκφράσω με λύπη ότι υπάρχουν μερικοί Έλληνες οπαδοί που λένε ότι ο μόνος τρόπος είναι η ομοσπονδία στην Κύπρο. Έντονες πανδημίες και οικονομικές συνθήκες συνέχισαν να υφίστανται υπό την Τουρκική Δημοκρατία και την τουρκική πλευρά της Κύπρου, φέτος μόνο βάσει της συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας 3,25 δισεκατομμύρια TL 100 χιλιάδες προσθήκη στην οικονομική βοήθεια Κορωνοϊός Έστειλε επίσης τους εμβολιασμούς του.

Και όμως, όσοι δεν μπορούσαν να πάρουν το εμβόλιο από την ελληνική πλευρά επαινώντας τα λίγα εμβόλια στο έδαφος, εύχονται να είχαν μάθει να σέβονται τις αγαπημένες αναμνήσεις εκείνων που πίστευαν στη Βόρεια Κύπρο γιατί ζούσαν, πέθαναν και αγωνίστηκαν. “

«Αυτό που είναι η παλαιά Τουρκία, η Βόρεια Κύπρος και η πρώην Βόρεια Κύπρος», δήλωσε ο Λανς. Κορωνοϊός Σημείωσε ότι πριν από την πανδημία, υπήρχε μια ΤΔΒΚ που φιλοξένησε 1,5 εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, με φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ένα τέταρτο του πληθυσμού της, προσπαθώντας να μάθουν όχι μόνο να τρώνε αλλά και να ψαρεύουν και να ρυθμίζουν τη δική τους υπόλοιπα εργασίας.

Τώρα το τραπέζι σε ένα πολύ δυνατό πεδίο και που εξέφραζε την Τουρκία και την ΤΔΒΚ ήταν ο Lance Corporal, “Όλος ο κόσμος πρέπει να αποδεχτεί αυτήν την πραγματικότητα”, είπε.

Ο Ερμπάς πρόσθεσε τα εξής στα λόγια του:

«Το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος που ζύμωσε την ιστορία του με πόνο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το μεταδώσετε στις μελλοντικές γενιές είναι ιστορικές σειρές και ταινίες.

Με αυτήν την κατανόηση, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία παραγωγής TRT και TMC και τον καλλιτέχνη, σκηνοθέτη και τεχνική ομάδα που συμμετείχαν στη σειρά «Once Upon a Time in Cyprus», που αφορά τους Τουρκοκύπριους και την Κυπριακή επιχείρηση.

Κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά. Ως τουρκικό έθνος, δεν υποκινούμε μίσος και μνησικακία. Δεν ασχολούμαστε με σοβινισμό και ρατσισμό. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο δελτίο τύπου του Προέδρου της Νότιας Κύπρου την 1η Απριλίου.

Ο εορτασμός της ΕΟΚΑ για την 66η επέτειο από την έναρξη της ένοπλης δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου 1955 δείχνει ότι η αιματηρή νοοτροπία τους είναι ακόμα ζωντανή. Ενώ η ελληνική πλευρά εκτύπωσε μια σφραγίδα σε αυτόν τον οργανισμό, το έστειλαν επίσης στους τουρκικούς δήμους στη βόρεια Κύπρο χωρίς ντροπή.

Θυμηθείτε ότι η Κύπρος είναι Τουρκική και θα παραμείνει Τουρκική. Εκτός από αυτά, είναι ένα έργο τέχνης που αντανακλά τους αθώους και τις πραγματικότητες. “

.Source