Το «κύμα» του κρύου ηρεμεί, ο υδράργυρος ανεβαίνει για τις επόμενες 24 ώρες

Η μάζα του κρύου αερίου που πλήττει την περιοχή μας έχει υποχωρήσει από τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του μετεωρολογικού τμήματος.

Οι σημερινές περίοδοι θα αντικατασταθούν από συννεφιά. Ο άνεμος είναι κυρίως από βορειοανατολικά προς νοτιοανατολικά, στα δυτικά – από ελαφρύ έως μεσαίο, 3 έως 4 μποφόρ και δυτικά – με μέτρια σοβαρότητα, 4 βολτ. Αυτός που θα είναι λίγο βρώμικος άνεμος և έως και λίγες ανήσυχες παντόφλες. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί έως και 16 βαθμούς στην ξηρά, στη δυτική, βόρεια ακτή, περίπου 15 στην υπόλοιπη ακτή և στα ψηλότερα βουνά κατά 5 βαθμούς.

Αύριο το βράδυ θα είναι προσωρινά συννεφιά. Ο άνεμος είναι βορειοανατολικός προς νοτιοανατολικός, από βορρά προς βορρά, ελαφρώς τοπικός μέσος όρος, 3 έως 4 μποφόρ, αλλά σε καταιγίδες, μεσαίες, 4 μποφόρ, προσωρινά με τους ανέμους, σε ισχυρές, 4 έως 5 μποφόρ. Θα είναι μικρό χάος, αλλά στα δυτικά, μέχρι το χάος.
Ο καιρός τη Δευτέρα, Τρίτη: Τετάρτη θα είναι ο πιο καθαρός.

Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι την Τρίτη για να κυμαίνεται ελαφρώς από το μέσο κλίμα. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω την Τετάρτη, κυρίως στο εσωτερικό, γενικά υψηλότερες από τον μέσο όρο.

Source