Το κύριο πολιτικό ζήτημα το 2021 … – Ali Bayramoğlu

Είναι σαφές ότι ένα σοβαρό τεστ περιμένει το AK Party με την άφιξη του Μπάιντεν.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν στην τελευταία ομαδική συνάντηση δείχνουν ότι το γνώριζε αυτό: «Πάντα βγήκαμε στο επόμενο βήμα» (…) «Δεν βλέπουμε την πολύπλευρη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική μας συνεργασία ως εναλλακτική λύση στους βαθύτατους δεσμούς μας με την Αμερική» …

Κρίσιμα ζητήματα, όπως γνωρίζετε, οι S-400 (που ξεκινούν με την κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις την εποχή του Μπάιντεν), το ζήτημα της Halk Bank, την κατάσταση στην Κύπρο / Marash, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Συρία.

Αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, το ακριβές σημείο των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ είναι αναμφίβολα ότι οι σχέσεις S-400 και ΝΑΤΟ. Ο χρόνος θα δείξει πώς τα κόμματα θα βρουν ένα κοινό σημείο, αλλά αυτό το σκέλος αυτής της δοκιμασίας θα θέσει με οποιονδήποτε τρόπο προβλήματα στην κυβέρνηση, την εθνικιστική γλώσσα και τη στάση του Ερντογάν.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι η Βόρεια Συρία, οι Κούρδοι έξω, πριν από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Γνωρίζετε, εν προκειμένω, την περίοδο του Τραμπ, τις προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ηγετών, με τον χώρο της Ουάσινγκτον να μετακομίζει στην Τουρκία, την Άγκυρα, με τον ερχομό και τη μετάβαση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, η είσοδος στο διάστημα και η πραγματική κατάσταση ήταν ένα σχέδιο από τη συνέχιση της κρυφής οικοδόμησης.

Κατά συνέπεια, η Τουρκία, σε αυτήν την περίοδο ήρθε σε μια περιοχή 3000 km2 κρατικού ελέγχου στη βόρεια Συρία. Από σήμερα, ο Αφρίν, επίσης στην περιοχή Τελ Αμπάντ και Ρας αλ Άιν μεταξύ της Τουρκίας και έχει τον έλεγχο της εξουσίας. Με την παρουσία του στρατού, του διοικητή, των ζωνών και των πολιτικών του πληθυσμού, η Άγκυρα ακολουθεί μια πολιτική αναδιάρθρωσης σε αυτές τις περιοχές. Επιπλέον, η γραμμή μεταξύ Afrin και Tal Abyad έχει γίνει μια ασφαλής ζώνη σε συνεργασία με τους Ρώσους, και η γραμμή μεταξύ του Ras al-Ain και των συριακών συνόρων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Τουρκία κυριαρχείται από την αίσθηση των 911 χλμ. Των συνόρων.

Τώρα το ερώτημα είναι: Πώς θα επηρεάσει την πολιτική της Τουρκίας για τη Συρία, πιθανότατα για τη θέση και τη στρατηγική του Μπάιντεν στη Βόρεια Συρία;

Δεν υπάρχει σαφές, αλλά η ουσία της σχέσης που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία στην περιοχή και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν περίμεναν μια ξαφνική δραστική αλλαγή. Οι νέες εξελίξεις φαίνονται αναπόφευκτες εντός αυτών των ορίων. Οι προβλέψεις είναι:

Ο νέος πρόεδρος θα επιδιώξει να δώσει έναν ισχυρότερο ρόλο στους Κούρδους στο Ιράκ και τη Συρία με την πάροδο του χρόνου.

* Ένας από τους πυλώνες αυτής είναι η πολιτική διασφάλισης της κουρδικής ειρήνης με μια ισορροπημένη κατανομή εξουσίας και χώρου μεταξύ των κουρδικών ομάδων και μια συγκεκριμένη διαφοροποίηση. Ο τερματισμός της επιρροής του ΡΚΚ στη Συρία, τουλάχιστον η μείωση του, και οι Σύριοι Κούρδοι που κυριαρχούν στην περιοχή σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται ήδη να αποτελούν μέρος αυτής της αναζήτησης συμφιλίωσης και διαφοροποίησης. Πράγματι, οι Αμερικανοί μεσολαβούν προς αυτήν την κατεύθυνση για ενότητα μεταξύ των Κούρδων για λίγο. Ομάδες κοντά στο Μπαρζάνι επιδιώκουν την προϋπόθεση ότι το PKK φεύγει από τη Συρία.

Μια τέτοια κατεύθυνση για τη διασφάλιση του Μπάιντεν είναι μια πρόσκληση για διάλογο με τους Σύρους Κούρδους στην Τουρκία ως αναπόφευκτο επόμενο βήμα.

Εάν τα πράγματα αναπτυχθούν έτσι, οι στρατηγικές του Μπάιντεν και της Άγκυρας επικαλύπτονται εν μέρει. Οι Σύριοι Κούρδοι είναι ένας διαχωρισμός μεταξύ PKK, YPG, PKK, Barzani ισορροπίας μεταξύ πολιτικής υπέρ των ομάδων, μία από τις βελτιώσεις που ζήτησε η Τουρκία.

Η υποθετική έννοια της τομής μπορεί να εκφραστεί ως εξής: Εάν το MHP είναι επίσης πεπεισμένο στο πλαίσιο των εθνικών συμφερόντων, αυτή τη φορά μια πολιτική και ένα κύμα μαλάκωσης μπορεί να προκύψουν από τους ξένους Κούρδους προς τα μέσα. Αυτό θα ωθήσει τους πολιτικούς παράγοντες της κουρδικής πολιτικής της Τουρκίας, έναν ρόλο που θα δώσει στην hdp’y νέο φορέα.

Φυσικά, η ρύθμιση της εξίσωσης με αυτόν τον τρόπο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δεν είναι ρεαλιστικό το PKK να απομακρυνθεί ταυτόχρονα από τη Rojava. Σε αυτόν τον οργανισμό χωρίς αυτό. Με την απόσυρση του quarterback στη Συρία, η Τουρκία θα ικανοποιούσε το πώς, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Αλλά η πολιτική και οι πολιτικές κινήσεις δημιουργούν την ισορροπία.

Αυτά είναι τα άλλα σκέλη του τεστ που περιμένουν δύναμη.

Αυτό θα είναι επίσης μια δοκιμασία της αντιπολίτευσης και του κουρδικού κινήματος.

Source