Το μέλος της κοινότητάς μας Hasan Özbengü βρίσκεται σε εντατική θεραπεία λόγω του Covid-19

Το Τουρκοκύπριο μέλος της κοινότητάς μας Χασάν Öζμπένγκου βρίσκεται σε εντατική θεραπεία λόγω του Covid-19.

Ο Hasan Özbengü, 59 ετών, που ζει στο Λονδίνο για πολλά χρόνια, έχει πιάσει το COVID-19. Ο Özbengü, ο οποίος πιστεύει ότι έχει τη γρίπη και προσπαθεί να θεραπεύσει μόνος του, κοιμάται σε εντατική φροντίδα.

Σύμφωνα με τα νέα του Yenidüzen, ο Özbengü, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο στο Λονδίνο λόγω της εμφάνισης ορισμένων συμπτωμάτων την περασμένη Τρίτη, νοσηλεύτηκε για θεραπεία επειδή το αποτέλεσμα της εξέτασης PCR ήταν θετικό. Ο Abdullah Özbengü, αδελφός του Hasan Özbengü, του οποίου η θεραπεία έχει τεθεί σε ύπνο για 4 ημέρες προκειμένου να λάβει οξυγόνο σε εντατική θεραπεία, έκανε μια δήλωση.

“Νόμιζε ότι είχε κρυολόγημα και προσπάθησε να θεραπεύσει τον εαυτό του”

Ο αδελφός του Χασάν Özbengü, ο Αμπντουλάχ Özbengü, ο οποίος ζει στην Κύπρο, έδωσε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του αδερφού του. Ο Özbengü είπε ότι ο αδελφός του Χασάν ζούσε στην Αγγλία για 31 χρόνια και ότι είχε δύο παιδιά.

Δηλώνοντας ότι ο αδερφός του είχε κάποια συμπτώματα πριν από μια εβδομάδα, αλλά προσπάθησε να θεραπεύσει τον εαυτό του στο σπίτι με τη σκέψη ότι είχε γρίπη, ο Αμπντουλάχ Özbengü είπε, «Ο αδερφός μου πίστευε ότι είχε γρίπη, προσπάθησε να θεραπευτεί στο σπίτι. Όταν η οικογένεια επέμεινε, πήγε στο νοσοκομείο. Την πρώτη μέρα, εφαρμόστηκε φυσιολογική θεραπεία με οξυγόνο και αντιβιοτικά. Λόγω του βάρους του, το σώμα του συγκέντρωσε νερό, τον έβαλαν να κοιμηθεί, ώστε να πάρει καλύτερο οξυγόνο. Η θεραπεία συνεχίζεται με τον ύπνο, όλοι φροντίζουν τον εαυτό τους. Αυτή η ασθένεια θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό και όλοι πρέπει να είναι υγιείς ».

Πηγή: Yenidüzen

Source