Το μέλος της Σχολής της EUL İrfan Akartaş τόνισε τη σημασία της σωστής χρήσης ναρκωτικών

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Lefke (LAÜΒοηθός Μέλους Σχολής Φαρμακευτικής. Ανάδοχος Δρ. Ο İrfan Akartaş μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της σωστής χρήσης φαρμάκων.

Ο Akartaş είπε: «Σήμερα, παρόλο που υπάρχουν πολλές μορφές φαρμάκων όπως δισκία, κάψουλες, σιρόπια, σπρέι και αλοιφές, παρατηρείται συχνά ότι ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούνται λανθασμένα από τους ασθενείς», δήλωσε ο Akartaş στο γεγονός ότι υπάρχουν γνωστά λάθη, ειδικά όσον αφορά την πείνα ή την πλήρη κατανάλωση ναρκωτικών. Ο Akartaş είπε, “Τα ναρκωτικά με τη μορφή δισκίων ή καψουλών που πρέπει να λαμβάνονται με πλήρες στομάχι θα πρέπει να λαμβάνονται αμέσως μετά το γεύμα και τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι θα πρέπει να λαμβάνονται 2 ώρες μετά το γεύμα έως 1 ώρα πριν από το επόμενο κύριο γεύμα.” Τόνισε στη φροντίδα της γυναίκας του.

Αναφέροντας ότι η κατάρρευση του φαρμάκου που ονομάζεται καθίζηση στα σιρόπια μπορεί να παρατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου, ο Akartaş είπε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σταθερότητας που αντιμετωπίζεται ειδικά σε εναιωρήματα και αποτρέπει τη λήψη του φαρμάκου σε ίσες δόσεις κάθε φορά. “Τα σιρόπια πρέπει να ανακινούνται καλά πριν από κάθε χρήση, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση και να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς λαμβάνουν ίσες δόσεις φαρμάκων για κάθε χρήση.”

Ο Akartaş συνέχισε τα λόγια του σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ρινικών σπρέι ως εξής: «Πριν από τη χρήση των ρινικών σπρέι, η μύτη πρέπει να αδειάσει και να καθαριστεί, μετά τον ψεκασμό στη μύτη, το κεφάλι πρέπει να γέρνει πίσω για 3-5 λεπτά και το υγρό πρέπει να ρέει προς τα πίσω. Σε αυτό το στάδιο, αυτή η κατάσταση πρέπει να αποφεύγεται, καθώς η γρήγορη αναπνοή στη μύτη θα προκαλέσει την κατάποση του φαρμάκου και δεν θα διεισδύσει πλήρως στον εσωτερικό βλεννογόνο της μύτης. “

Ο Akartaş είπε: «Η θέρμανση των σταγόνων του αυτιού στην παλάμη για λίγα λεπτά πριν από τη χρήση μειώνει τον κίνδυνο ερεθισμού των ασθενών», δήλωσε ο Akartaş, λέγοντας ότι ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται στο πλάι του ασθενούς, έτσι ώστε το αυτί που θα εφαρμοστεί σταγόνες να βλέπει προς τα πάνω, ο λοβός του αυτιού πρέπει να τραβιέται προς τα πάνω αργά και η σταγόνα πρέπει να συμπιέζεται και οι σταγόνες πρέπει να απλώνονται στο εσωτερικό του αυτιού. Δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μην αλλάξετε τη θέση ψέματος για 3-5 λεπτά.

Συνεχίζοντας την εξήγησή του με τη χρήση αλοιφών ματιών, ο Akartaş είπε: «Πριν χρησιμοποιήσουν αλοιφές ματιών, οι ασθενείς πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό και να εφαρμόζουν το φάρμακο μπροστά από έναν καθρέφτη. Ο ασθενής πρέπει να κοιτάζει προς τα πάνω, γέρνοντας το κεφάλι του προς τα πίσω και να εφαρμόζει την αλοιφή σε ποσότητα ώστε να καλύπτει το εσωτερικό μέρος του κάτω βλεφάρου. Μετά την εφαρμογή, ο οφθαλμός πρέπει να κλείσει για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια να ψαλιδιστεί για να εξασφαλιστεί ότι το φάρμακο εξαπλώνεται στην επιφάνεια του ματιού. Δεδομένου ότι οι αλοιφές είναι ως επί το πλείστον λιπαρές δομές, μπορεί να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμη θόλωση της όρασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μάτι δεν πρέπει να τρίβεται και να έρχεται σε επαφή με το μάτι. Διαφορετικά, μπορεί να προκληθεί μόλυνση ή μόλυνση από μικροοργανισμούς ».

Τέλος, ο Akartaş είπε: «Η σωστή χρήση φαρμάκων μειώνει τη διάρκεια της θεραπείας και αυξάνει τη συμμόρφωση του ασθενούς με το φάρμακο προκαλώντας λιγότερες παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το φάρμακό σας σωστά », είπε.

.Source