Το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση στα μέρη σχετικά με το Κυπριακό … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Μετά τη δήλωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση έστειλε μήνυμα στα μέρη σχετικά με τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τις προειδοποιήσεις της. Υπενθύμισε επίσης στο Αριστερό Κόμμα ορισμένα πράγματα σχετικά με τη διαφθορά.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κυριάκος Κούσιος τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενημέρωσε τους πολιτικούς ηγέτες κατά την τελευταία σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, οι οποίες θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια μιας άτυπης πενταμερούς συνάντησης που θα συγκληθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν was η ίδια, όπως εκφράστηκε πολλές φορές, τόσο γραπτώς όσο και προφορικά.

“Αναφερόμαστε στο 2019. Η κοινή δήλωση που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της τριμερούς διάσκεψης στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, οι επιστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, οι σαφείς επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Προέδρου για το θέμα. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, λίγο πριν από την άτυπη σύνοδο ολομέλειας που συγκαλεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, καλούμε τόσο το ΑΚΕΛ όσο και άλλα πολιτικά κόμματα, αν και έχουν εισέλθει στην προεκλογική περίοδο, για να δείξουν τη μέγιστη ενότητα που απαιτούν. από εμάς. «Ο λαός της Κύπρου», κατέληξε.

Το ΑΚΕΛ πυροβολεί τον Πρόεδρο

Επιπλέον, ο Άριστος Δαμιανού, σε γραπτή του δήλωση, σημείωσε ότι για χρόνια το ΑΚΕΛ προειδοποιεί ότι το μακροχρόνιο αδιέξοδο στην Κύπρο, το χάσμα των διαπραγματεύσεων, συνέβαλε στην Τουρκία και στα παράνομα σχέδιά της. Ειδικά μετά την πτώση του Crans Montana, η Τουρκία ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της παραβιάζοντας τα κυρίαρχα δικαιώματα του HLF στην ΕΟΚ, εκτελώντας τις απειλές της να εγκαταστήσει τη Βαροσία χωρίς κόστος. Δυστυχώς, το Κυπριακό βρίσκεται στο άκρο του, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να διαιωνιστεί το δίλημμα.

“Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη την άτυπη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, η πλευρά μας, ειδικά ο κ. Αναστασιάδης, πρέπει να προετοιμαστεί σωστά. Η αμφισβήτηση του κύκλου του Guterres, η επίτευξη των διαπραγματεύσεων, η μέχρι σήμερα προσέγγιση, և ειδικότερα, η δικοινοτική δικοινοτική ομοσπονδία για μια συμφωνημένη βάση, η πολιτική ισότητα που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ που υπάρχει, κ. Αναστασιάδης, το παρελθόν, γιατί έβλαψε μόνο τη δουλειά μας, δίνοντας ένα περιττό άλλοθι στο τουρκικό αόρατο. “Τώρα η τουρκική πλευρά προτείνει επίσημα μια λύση δύο κρατών”.

Ο κ. Νταμιάνου ισχυρίζεται ότι παρά το γεγονός ότι, δυστυχώς, “ο κ. Αναστασιάδης έχει χάσει την αξιοπιστία του, παρά το γεγονός ότι είμαστε ένα βήμα μπροστά από το τέλος της διαίρεσης, το ΑΚΕΛ, ως πατριωτικό κόμμα, θα ενεργήσει ως πάντα – έτσι և τώρα με υπευθυνότητα. «Πρόληψη διχοτόμησης για το ΑΚΕΛ · δημιουργία συνθηκών, ιδιαίτερα σε δυσμενείς συνθήκες, για την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με βάση μια συμφωνημένη βάση λύσης, η οποία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση του τόπου μας, του λαού, της επανένωσης, των αποφάσεων και των δράσεών μας».

Υπενθύμιση στο ΑΚΕΛ για διαφθορά

Σε μια δεύτερη δήλωση, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε επίσης σε διεφθαρμένους πυροβολισμούς του AKEL.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, το ΑΚΕΛ, κάνοντας τις ίδιες αβάσιμες κατηγορίες, συνεχίζει να επιτίθεται στην Κυβέρνηση և Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσπαθώντας να εκτρέψει την κοινή γνώμη από τις βαριές ευθύνες της. ,

“Έχουμε δει όλοι με μια φωνή – μια εικόνα ότι ένα ανώτερο στέλεχος, βουλευτής MP ΑΚΕΛ υποστηρίζει το βίντεο του Al aze azira. “Είναι επίσης γνωστό ότι οι ηγέτες του ΑΚΕΛ έχουν καταδικαστεί από τα δικαστήρια για διαφθορά και άλλα αδικήματα”.

Ολοκληρώνοντας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι «το ΑΚΕΛ θα πρέπει να επικεντρωθεί, με τη σειρά του, σε σωστές δικαστικές αποφάσεις, φωνή, εικόνα, βαριές ευθύνες, διαφθορά και τελικά να απορρίψει αβάσιμους και αβάσιμους ισχυρισμούς. επιθέσεις. “

Τρία παραδείγματα που χρησιμοποιούνται από το ΑΚΕΛ

Ταυτόχρονα, στη δήλωσή του σχετικά με τη διαφθορά, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική επί των ετών στις πράξεις και αποφάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Συμβουλίου Υπουργών του, που αποτελούν θεσμική εμπλοκή.

“Επομένως, εκτός από το να αμφισβητήσουμε αυτό που έγραψε ο Αντρέας Παρχάς, η θεσμική εμπλοκή του κ. Αναστασιάδη είναι αυτονόητη”, είπε, χρησιμοποιώντας τρία παραδείγματα.

«1 Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέτρεψε στο Υπουργικό του Συμβούλιο να εγκρίνει τις αποκλειστικές αιτήσεις πολιτογράφησης που υπέβαλε η δικηγορική του εταιρεία. Ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων του Υπουργού, άτομα από το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον, πρώην συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη, έλαβαν οικονομικά οφέλη.

2. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ταξίδεψε δωρεάν σε ιδιωτικά τζετ μεγάλων επιχειρηματιών, και κατά συνέπεια έλαβε ένα δώρο χρηματικής αξίας που ορίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις. Στην πραγματικότητα, ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας με τον οποίο το αεροπλάνο πέταξε στις Σεϋχέλλες έλαβε τότε δεκάδες διαβατήρια με αποκλειστική πολιτογράφηση, πιθανώς σε ορισμένες περιπτώσεις παράνομα.

3. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρότεινε և να συμφωνήσει με το κούρεμα κατάθεσης όταν τα άμεσα μέλη της οικογένειάς του, απέναντι σε πιθανές προνομιακές πληροφορίες, απέσυραν δεκάδες εκατομμύρια από την Κύπρο και διέφυγαν από το κούρεμα κατάθεσης.

Αυτός είναι ένας ορισμός της θεσμικής πολυπλοκότητας. Εκθέτουν την Κυπριακή Δημοκρατία πολύ πιο διεθνώς και αμαυρώνουν το όνομα της πατρίδας μας. “Αυτοί και πολλοί άλλοι οργανισμοί ώθησαν τους παγκόσμιους οργανισμούς να ταξινομήσουν την Κύπρο ως την πιο διεφθαρμένη χώρα από τότε που ο κ. Αναστασιάδης և DISY ανέλαβε την εξουσία”

Source