Το Μεξικό εγκρίνει το εμβόλιο AstraZeneca և … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Μεξικό εγκρίνει επείγουσα χρήση του εμβολίου AstraZeneca coronavirus և Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εμβόλιο Ισραήλ moderna, US $ 4.563.260 19 Cov πρώτες δόσεις

Η ομοσπονδιακή επιτροπή για τους κινδύνους για την υγεία (COFEPRIS), ο αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας του Μεξικού, ενέκρινε χθες την επείγουσα χρήση ενός νέου εμβολίου κοροναϊού που αναπτύχθηκε από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZene.

Η επιτροπή “ενέκρινε την άμεση χρήση του εμβολίου AstraZeneca κατά του SARS-CoV-2”, ανέφερε στο Twitter ο Lopez Gatell, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανάπτυξη μιας επιδημικής στρατηγικής. Η χρήση αυτού του εμβολίου έχει ήδη εγκριθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αργεντινή και την Ινδία. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Μεξικού Embard μίλησε για “πολύ καλά νέα”, επίσης μέσω του Twitter, τονίζοντας ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη, “η παραγωγή του θα ξεκινήσει σύντομα στο Μεξικό.”

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna Inc. ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση των εμβολίων της για το νέο κοροναϊό. Είναι η τρίτη χώρα που το επιβεβαιώνει, η πρώτη εκτός της Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας συμφώνησε να του παράσχει “6 εκατομμύρια δόσεις” του εμβολίου, με “πρώτες παραδόσεις” που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Το εμβόλιο Moderna έχει ήδη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, και η αδειοδότηση εξετάζεται επί του παρόντος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ισραηλινές αρχές διεξάγουν εκστρατεία ανοσοποίησης με ένα από τα ταχύτερα ποσοστά στον κόσμο. Θέλουν να εμβολιαστούν όλοι σε ευάλωτες ομάδες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου με ένα προϊόν που αναπτύχθηκε από την Pfizer և BioNTech. Η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, εκτιμά χθες ότι η ισραηλινή οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα το 2021 εάν οι εμβολιασμοί συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, από συνολικά 441.542 περιπτώσεις SARS-CoV-2, το Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 3416 θανάτους λόγω του COVID-19.

Η Moderna δήλωσε χθες ότι τώρα προβλέπει ότι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της θα παραχθούν το 2021, από περίπου 100 εκατομμύρια μέχρι στιγμής. Η διοίκηση της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της ετησίως. Η εταιρεία έχει μέχρι τώρα χορηγήσει περίπου 18 εκατομμύρια δάνεια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ (έχει συμφωνήσει να παραδώσει 200 ​​εκατομμύρια δάνεια), καθώς έχει υπογράψει συμφωνία με την καναδική κυβέρνηση για την παροχή 40 εκατομμυρίων δανείων.

Σε άλλες ειδήσεις, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναφέρουν ότι έχουν εισαγάγει τις πρώτες 4.563.260 δόσεις εμβολίου Covid-19 από σήμερα το πρωί 15 Διανείμετε 15.418.500 δόσεις Εμβόλια Pfizer / BioNTech, σύμφωνα με το CDC.

Σύμφωνα με μια έκθεση στις 2 Ιανουαρίου, το CDC χορήγησε τις πρώτες 4.225.756 δόσεις του εμβολίου και διέδωσε 13.071.925 δόσεις. Συνολικά, διατέθηκαν 2.533.925 δόσεις του εμβολίου για μακροχρόνια χρήση σε κέντρα φροντίδας · 365.294 άτομα σε αυτές τις εγκαταστάσεις έλαβαν την πρώτη δόση. Επιπλέον, ο οργανισμός ανέφερε 20.558.489 κρούσματα του νέου κορανοϊού, αύξηση 212.117 μολύνσεων σε 1.418 θανάτους από την προηγούμενη έκθεση, φθάνοντας το σύνολο σε 350.664.

Ο Παναμάς θα λάβει επίσης την πρώτη αποστολή του νέου εμβολίου κοροναϊού, που αναπτύχθηκε από το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech, μια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. “Επιβεβαιώνουμε ότι θα λάβουμε 40.000 δόσεις του εμβολίου μεταξύ 18 και 25 Ιανουαρίου”, δήλωσε ο Muin σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η χώρα περίπου 4,2 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει καταγράψει μέχρι τώρα 4.140 θανάτους λόγω του COVID-19, από συνολικά σχεδόν 254.000 περιπτώσεις SARS-CoV-2.

Πηγή: KYPE

Source