Το μεταλλαγμένο στέλεχος COVID-19 του ΗΒ εντοπίστηκε στην Ελλάδα καθώς επεκτείνεται το κλείδωμα

Τέσσερις περιπτώσεις της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής COVID-19, που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με αναφορές από ελληνικά δίκτυα ειδήσεων SKAI και ANT1.

Από την ανακάλυψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο, η μετάλλαξη του κοραναϊού έχει διαγνωστεί σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Κύπρο, βρέθηκαν συνολικά 12 περιπτώσεις μετάλλαξης, αφού η χώρα διενήργησε περαιτέρω δοκιμές σε δείγματα που ελήφθησαν από άτομα που είχαν ταξιδέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο και θετικά για COVID-19.

Η παραλλαγή προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο επειδή εξαπλώνεται ταχύτερα από ό, τι το νέο coronavirus, αν και δεν είναι απαραίτητα πιο θανατηφόρο.

Το κλείδωμα επεκτάθηκε στην Ελλάδα:

Αυτή η είδηση ​​έρχεται καθώς η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο κλείσιμο μίας εβδομάδας όλων των καταστημάτων λιανικής που επιτρέπεται να ανοίγουν κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς και το κλείσιμο όλων των τόπων λατρείας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η κυβέρνηση για να αποτρέψει την αύξηση του ιού, ώστε τα σχολεία όλων των επιπέδων να μπορούν να ανοίξουν ξανά στις 11 Ιανουαρίου.

Ένας άντρας με ομπρέλα περπατά στη βροχή στο λόφο Πνύξ μπροστά στον αρχαίο λόφο της Ακρόπολης, με τα ερείπια του ναού του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ., στην Αθήνα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Φωτογραφία: AP Photo / Πέτρος Γιαννακούρης.

Ταυτόχρονα, ο Πέτσας είπε ότι η νυχτερινή απαγόρευση θα επιστρέψει στις 9 μ.μ. έως 5 π.μ. για μία εβδομάδα. Οι άνθρωποι που εργάζονται νυχτερινές βάρδιες εξαιρούνται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά πρέπει να είναι σε θέση να δείξουν μια κάρτα από τους εργοδότες τους, εάν σταματήσουν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Αυτά τα μέτρα ισχύουν από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Οι έμποροι λιανικής και οι εκκλησίες θα μπορούν να ανοίξουν ξανά μαζί με σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, με τους ίδιους κανόνες υγείας και κοινωνικής απόστασης που ίσχυαν πριν από τις διακοπές, πρόσθεσε ο Πέτσας.

Source