Το μηχανοκίνητο σπίτι εκρήγνυται στο Νάσβιλ, πιθανά ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν κοντά στο χώρο

Ένα μηχανοκίνητο σπίτι που ήταν σταθμευμένο σε έναν δρόμο εξερράγη στο κέντρο του Νάσβιλ την αυγή την Παρασκευή, στιγμές μετά από ένα ηχογραφημένο μήνυμα που προήλθε από το όχημα που προειδοποίησε για μια βόμβα, σε αυτό που η αστυνομία χαρακτήρισε «σκόπιμη πράξη» στην καρδιά της πρωτεύουσας της Αμερικής.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη των Χριστουγέννων το πρωί, αν και κανένας δεν ήταν κρίσιμος. Οι αρχές δήλωσαν ότι ήταν αβέβαιο εάν κάποιος ήταν μέσα στο όχημα αναψυχής όταν εξερράγη, αλλά η αστυνομία ανέφερε ώρες αργότερα ότι οι ερευνητές βρήκαν πιθανά ανθρώπινα λείψανα κοντά.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Τζον Κούπερ διέταξε απαγόρευση επιβολής απαγόρευσης γύρω από το σημείο έκρηξης μέχρι το σαββατοκύριακο των διακοπών καθώς οι ανακριτές του FBI χτενίζουν τη σκηνή, αν και η αστυνομία είπε ότι δεν γνώριζε περαιτέρω απειλές για την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Τενεσί.

Οι αρχές δεν έδωσαν καμία εξήγηση ως προς ένα πιθανό κίνητρο και δεν υπήρχε καμία αξίωση ευθύνης.

Η έκρηξη ήρθε λίγες στιγμές μετά την απάντηση των αξιωματικών σε αναφορές πυροβολισμών στην περιοχή και ανακάλυψαν το όχημα αναψυχής σταθμευμένο έξω από ένα κτίριο AT&T στο κέντρο του Νάσβιλ στις 6 π.μ. CST (1200 GMT).

Η αστυνομία άκουσε μια ηχογραφημένη προειδοποίηση ότι «μια βόμβα θα εκραγεί σε 15 λεπτά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Νάσβιλ Τζον Ντράικ σε δημοσιογράφους.

Το μήνυμα, όπως καταγράφηκε σε μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε αργότερα από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είπε: «Αυτή η περιοχή πρέπει να εκκενωθεί τώρα. Αυτή η περιοχή πρέπει να εκκενωθεί τώρα. Εάν μπορείτε να ακούσετε αυτό το μήνυμα, εκκενώστε το τώρα. Εάν μπορείτε να ακούσετε αυτό το μήνυμα, εκκενώστε τώρα. “

Οι αξιωματικοί πήγαν γρήγορα από πόρτα σε πόρτα σε κοντινά κτίρια για να σπρώξουν τους ανθρώπους με ασφάλεια, και ζήτησαν την αποστολή της αστυνομικής βόμβας, η οποία ήταν στο δρόμο προς τη σκηνή όταν το όχημα ανατινάχθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντον Ααρών.

Το αστυνομικό τμήμα του Metro Nashville δημοσίευσε μια φωτογραφία του οχήματος αναψυχής στη ροή του στο Twitter και είπε ότι το όχημα είχε φτάσει στην περιοχή στις 1:22 π.μ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΩΝΗ

Μία κάτοικος της περιοχής, η Betsy Williams, είπε στο CNN ότι ξύπνησε από τον ήχο των πυροβολισμών και κοίταξε έξω από το παράθυρό της για να δει ένα RV παρκαρισμένο απέναντι από το δρόμο καθώς άρχισε να παίζει ένα μήνυμα που παραδόθηκε από μια «μηχανογραφημένη» γυναικεία φωνή. Είπε ότι η φωνή προειδοποίησε ότι το όχημα περιείχε μια βόμβα και ξεκίνησε μια αντίστροφη μέτρηση για την πραγματική έκρηξη.

«Όλα ταρακούνησαν, ήταν πολύ έκρηξη», είπε στο CNN.

Η φλογερή έκρηξη κατέστρεψε πολλά άλλα οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση, κατέστρεψε παράθυρα και υπέστη σοβαρές ζημιές σε πολλά παρακείμενα κτίρια, στέλνοντας έναν μαύρο καπνό στον ουρανό που μπορούσε να φανεί για μίλια. Ο δήμαρχος είπε ότι ζημιώθηκαν συνολικά 41 επιχειρήσεις.

Αξιωματούχοι της πυρκαγιάς ανέφεραν ότι τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με σχετικά μικρούς τραυματισμούς και αναφέρθηκαν σε σταθερή κατάσταση. Οι αρχές δήλωσαν ότι η ταχεία δράση της αστυνομίας να αρχίσει να εκκενώνει την περιοχή πριν από την έκρηξη πιθανώς απέτρεψε περισσότερα θύματα.

“Προφανώς, άκουσαν τις ανακοινώσεις που προέρχονταν από αυτό το όχημα”, δήλωσε ο Aaron στους δημοσιογράφους. «Τους πήραν σοβαρά. Και εργάστηκε για να σφραγίσει τους δρόμους για να προστατεύσει τους λαούς και πιστεύουμε ότι δούλεψε. ” Αποκάλεσε την έκρηξη «σκόπιμη πράξη».

Τα καταστήματα και άλλα κτίρια έκλεισαν δεδομένης της πρώτης ώρας της ημέρας, των χριστουγεννιάτικων διακοπών και των επικρατούμενων περιορισμών COVID-19 στις δημόσιες συγκεντρώσεις, συμβάλλοντας επίσης στο να ελαχιστοποιηθούν οι τραυματισμοί.

Σε νωρίς το απόγευμα ενημέρωσης, ο Ντράικ, ο αρχηγός της αστυνομίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν υπάρχουν θάνατοι για τους οποίους γνωρίζουμε», αλλά είπε ότι οι ερευνητές εξέτασαν «ιστό που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναι ανθρώπινα λείψανα» που βρέθηκαν κοντά στην έκρηξη.

Η αστυνομία είπε ότι δεν είχαν εξακριβώσει εάν κάποιος ήταν στο σπίτι του αυτοκινήτου όταν εξερράγη.

ΚΙΝΗΤΑ ΑΔΕΙΑ

Οι ζημιές στις εγκαταστάσεις AT&T από την έκρηξη προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές της υπηρεσίας τηλεφωνίας, διαδικτύου και οπτικών ινών στο κεντρικό Τενεσί και σε τμήματα αρκετών γειτονικών κρατών, όπως το Μισισιπή, το Κεντάκι, την Αλαμπάμα και τη Γεωργία, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Ντράικ είπε ότι οι αρχές δεν είχαν λάβει απειλές επίθεσης πριν από τις αναφορές πυροβολισμών κατά την έναρξη του συμβάντος, χαρακτηρίζοντας την έκρηξη ως «απόλυτη έκπληξη».

«Δεν είχαμε καθόλου προειδοποιήσεις», είπε.

Η έκρηξη έγινε περίπου δύο τετράγωνα από το Κάτω Μπρόντγουεϊ, όπου βρίσκονται μερικοί από τους διάσημους χώρους ζωντανής μουσικής του Νάσβιλ. Το Ryman Auditorium, πρώην σπίτι του Grand Ole Opry και μόλις τρία τετράγωνα από τη σκηνή της έκρηξης, ήταν άθικτο. Τα συγκροτήματα Gaylord Opryland και τα τρέχοντα Grand Ole Opry, που βρίσκονται έξω από το κέντρο της πόλης, δεν επηρεάστηκαν.

“Είναι εντυπωσιακό να συμβαίνει στο Νάσβιλ τόσο κοντά, και τα Χριστούγεννα, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η Αμερική βρίσκεται σε πολύ ταραχώδες καιρό τώρα”, ο τραγουδιστής της χώρας Τζον Ρίτς, ο οποίος κατέχει ένα κλαμπ με μεγαλοπρέπεια ένα τετράγωνο από την έκρηξη, είπε στο Reuters.

Η έκρηξη μπορούσε να ακουστεί για μίλια και έγινε αισθητή τουλάχιστον εννέα τετράγωνα μακριά, χτυπώντας έναν αξιωματικό από τα πόδια του, είπε ο Aaron.

Πράκτορες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών υλικών των ΗΠΑ βοηθούσαν στην έρευνα, ανέφεραν αξιωματούχοι του πρακτορείου.

Ο αντιδήμαρχος του Νάσβιλ, Τζιμ Σουλμάν, δήλωσε στο CNN ότι το περιστατικό φαίνεται ότι ήταν απόμερη πράξη, αν και τα σκυλιά που ρουθουνίζουν βόμβα οδηγούνται από την περιοχή στο κέντρο της πόλης ως προφύλαξη.

(Reuters)

Εικόνα: Ένα όχημα καίγεται κοντά στο σημείο έκρηξης στην περιοχή Second and Commerce στο Νάσβιλ, Τενεσί, ΗΠΑ 25 Δεκεμβρίου 2020. Andrew Nelles / Tennessean.com / USA ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΤΥΟ μέσω REUTERS

Source