Το μη ελεγχόμενο κύμα Covid-19 μπορεί να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο

πανό99

Στη Γαλλία, το Επιστημονικό Συμβούλιο προειδοποίησε τις αρχές στην έκθεσή της, η οποία εστάλη στην κυβέρνηση στις 23 Δεκεμβρίου και ανακοίνωσε σήμερα στο κοινό, ότι οι εορτασμοί που οφείλονται στη νέα χρονιά θα προκαλέσουν αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων, επομένως ο έλεγχος της επιδημίας μπορεί να χαθεί.

Η πρόταση του Συμβουλίου, η οποία πρότεινε 3 επιλογές για να διατηρηθεί υπό έλεγχο η αύξηση των περιπτώσεων, για τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε ορισμένες περιοχές όπου η επιδημία μπορεί να εξαπλωθεί από τις 28 Δεκεμβρίου δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση.

πανό134

Στη δεύτερη επιλογή, το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο πρότεινε πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό των κοινωνικών ή οικονομικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Ιανουαρίου, βάσει επιστημονικών δεδομένων, δήλωσε ότι η τρίτη επιλογή θα μπορούσε να είναι αυστηρότεροι περιορισμοί και μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας παρατεταμένου κλεισίματος λόγω νέων αριθμών νοσηλείας μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κοινοποίησε χθες η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, 364 άτομα πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες στο ξέσπασμα Covid-19 και εντοπίστηκαν 2.960 νέες περιπτώσεις.

Ενώ η απώλεια ζωής λόγω του Covid-19 στη χώρα αυξήθηκε σε 63 χιλιάδες 109, ο αριθμός των ανθρώπων που εντοπίστηκαν με τον ιό αυξήθηκε κατά 2.960 σε 2 εκατομμύρια 562 χιλιάδες 646.


Ενημερώθηκε στις: 29 Δεκεμβρίου 2020, 23:35

Source