Το μολυσμένο άτομο εξαπλώνει τον κοραναϊό πιο εύκολα σε μη αεριζόμενο δωμάτιο

Κρατήστε τα παράθυρα ανοιχτά ενώ τρώτε για να αποφύγετε τον κορανοϊό. Οι ειδικοί της Hexagon Manufacturing Intelligence στην Ιαπωνία δημιούργησαν ένα μοντέλο για να δείξουν το επίπεδο κινδύνου που ένα ασυμπτωματικό άτομο θέτει σε άλλα άτομα σε ένα τραπέζι.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στην εφημερίδα British Daily Mail, η προσομοίωση που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς αποκάλυψε πώς καθαρός αέρας αφαίρεσε σωματίδια κοραναϊού στην τραπεζαρία.

Στην προσομοίωση, εξετάστηκαν σωματίδια που βγαίνουν από το στόμα ενός μολυσμένου ατόμου. Αποδεικνύεται ότι ένα δωμάτιο όπου ανοίγονται παράθυρα και πόρτες έχει σημαντική επίδραση στον αριθμό των μολυσματικών σωματιδίων.

Αυτό το συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει πώς εξαπλώνεται ο ιός σε ένα δωμάτιο αποκαλύπτει τους κινδύνους που αναλαμβάνουν οι άνθρωποι που τρώνε με κάποιον που ζει σε άλλο σπίτι. Η προσομοίωση αποκάλυψε πώς τα σωματίδια κοροναϊού που βγαίνουν από το στόμα του μολυσμένου ατόμου ταξίδεψαν γύρω από το δωμάτιο και μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Οι μηχανικοί εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι προσομοιώσεις τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν άτομα και οικογένειες να εκτιμήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τη μελέτη σε ένα δωμάτιο διαστάσεων 4,9mx 3,7m. Έκανε την προσομοίωση με δύο διαφορετικούς τρόπους για 10 λεπτά, με το δωμάτιο κλειστό και δύο παράθυρα και μία πόρτα ανοιχτή. Στα βίντεο, οι ερευνητές χαρτογράφησαν σωματίδια που βγαίνουν από το στόμα ενός ατόμου κατά την κανονική αναπνοή και ομιλία.

Ο διευθυντής της Hexagon Industry, Keith Perrin, δήλωσε: “Εάν υπάρχει ανεπαρκής αερισμός, ο ιός δεν έχει πουθενά να διαφύγει και περιστρέφεται γύρω από το δωμάτιο. Ωστόσο, εάν υπάρχει αρκετός αερισμός μέσω ανοιχτών παραθύρων, τα σωματίδια απορροφώνται σχεδόν αμέσως και μακριά από άλλους ανθρώπους. Ο καλός αερισμός είναι πολύ σημαντικός. Για να κυκλοφορήσετε τον αέρα και να αποτρέψετε τη συσσώρευση σωματιδίων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα παράθυρα και πόρτες για να βοηθήσετε “, είπε.

“Οι μηχανικοί της Hexagon στην Ιαπωνία δημιούργησαν αυτήν την προσομοίωση σε μια προσπάθεια δημόσιας εκπαίδευσης για να βοηθήσουν τις αρχές και το ευρύ κοινό να κατανοήσουν καλύτερα πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον από το Covid-19”, δήλωσε ο Perrin.

.Source