Το μπόνους διακοπών του συνταξιούχου που δεν έχει αυξηθεί για 3 χρόνια έχει λιώσει στον πληθωρισμό!

Μπόνους διακοπών Από το 2018, μια δεκάρα δεν έχει αυξηθεί, ενώ σε 3 χρόνια τα πάντα, από τη βελόνα έως το νήμα υψώνω ήρθε. ΤΚΚκαταναλωτής πληθωρισμόςαυξήσατε ακόμη και κατά 50,3 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τα νέα του Ερντογάν Σούζερ από την εφημερίδα Sözcü. περίπου 12,5 εκατομμύρια συνταξιούχος Από το 2018, στις χήρες και τα ορφανά δόθηκε μπόνους διακοπών 1.000 TL σε κάθε Ραμαζάνι και Eid al-Adha.

Μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί συνολικά 6 μπόνους διακοπών, συμπεριλαμβανομένων των 3 Ραμαζανιών και 3 Eid al-Adha. Εάν δεν υπάρχει έκπληξη για αύξηση, το μπόνους της 7ης αργίας θα καταβληθεί χωρίς αύξηση στη γιορτή του Ραμαζανιού τον επόμενο μήνα.

Το μπόνους διακοπών δεν έχει αυξηθεί ούτε μια δεκάρα από το 2018, ήταν πάντα στάσιμο. Ωστόσο, τα τελευταία 3 χρόνια, ο πληθωρισμός των καταναλωτών που υπολογίστηκε από την TURKSTAT αυξήθηκε κατά 50,3% και ο πληθωρισμός των παραγωγών κατά 73,3%.

Αυτός ο πληθωρισμός που βίωσε, ακόμη και με τους υπολογισμούς της ΤΟΥΡΚΣΤΑΤ που δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό κόστος ζωής, πήρε 335 λίρες από το μπόνους χιλιάδων λιρών στο τέλος Μαρτίου, παρέμειναν μόνο 665 λίρες. Ενώ το μπόνους καταβάλλεται το Ραμαζάνι, το υπόλοιπο μπόνους θα μειωθεί σε περίπου 659 λίρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΜΕΣΑ

Όταν το πρώτο μπόνους για τις διακοπές των χιλιάδων λιρών πληρώθηκε τον Μάιο του 2018, το βάρος του ψωμιού ήταν 4 λίρες 49 κουρού, και σήμερα είναι 7 λίρες 36 κουρού.

Το μπόνους διακοπών είναι ζωτικής σημασίας για τους συνταξιούχους, περισσότεροι από τους μισούς προσπαθούν να ζήσουν με χαμηλές συντάξεις κάτω από τον ελάχιστο μισθό. Από το νερό που πίνουμε σε 3 χρόνια στο λεωφορείο που παίρνουμε, τα παπούτσια που φοράμε μέχρι τα έξοδα της κουζίνας, τα πάντα, από βελόνες έως νήματα έχουν αυξηθεί.

Είτε το συγκρίνετε με τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα διατροφής, τον ελάχιστο μισθό ή τη σύνταξη, η μεγάλη κατάρρευση του μπόνους διακοπών εμφανίζεται σε κάθε λογαριασμό.

Τουλάχιστον 1520 TL

Εάν το μπόνους διακοπών είχε αυξηθεί ακόμη και όσο ο πληθωρισμός της TÜİK, η συνταξιοδότηση θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον χίλια 520 λίρες, όχι χίλιες λίρες, τον επόμενο μήνα του Ραμαζανιού.

64.2 BILLION TL ΠΛΗΡΩΘΕΙ

Από το 2018, έχουν καταβληθεί συνολικά 64,2 δισεκατομμύρια μπόνους διακοπών λιρών σε συνταξιούχους, χήρες, ορφανά και άλλους δικαιούχους σε 6 διακοπές. Αυτό δείχνει ότι οι συνταξιούχοι πληρώνονται περίπου 11 δισεκατομμύρια TL σε κάθε αργία και 22 δισεκατομμύρια TL σε μπόνους ετησίως.

Οι συνταξιούχοι και εκείνοι που λαμβάνουν συντάξεις αναπηρίας πληρώνονται μπόνους χιλιάδων TL πριν από τις διακοπές του Ραμαζανιού και του Eid. Από την άλλη πλευρά, σε όσους λαμβάνουν συντάξεις χήρας και ορφανού λαμβάνουν μπόνους διακοπών στο ποσοστό σύνταξης θανάτου.

121 λίτρα ηλιέλαιου αγοράστηκαν για χιλιάδες TL το 2018, σήμερα 57 λίτρα

Το 2018, 1 πακέτο ζυμαρικών ήταν 3 λίρες και 22 kuruş. Σήμερα, τα ίδια ζυμαρικά πωλούνται για 5 λίρες και 80 kuruş. Το 2018, θα μπορούσαν να αγοραστούν 310 πακέτα ζυμαρικών με το μπόνους διακοπών της συνταξιοδότησης χίλιες λίρες. Σήμερα αρκεί να αγοράσετε μόνο 172 πακέτα ζυμαρικών. Στα 3 χρόνια που μεσολάβησαν, το τέρας του πληθωρισμού πήρε τα 138 πακέτα ζυμαρικών του μπόνους. Με το μπόνους συνταξιοδότησης, περίπου 121 λίτρα ηλιέλαιου θα μπορούσαν να αγοραστούν το 2018, σήμερα 57 λίτρα μπορούν να αγοραστούν μόνο. Λείπουν 64 λίτρα ηλιελαίου. Αποσύρθηκε πριν από 3 χρόνια, μπορούσε να αγοράσει 23 κιλά βοείου κρέατος με το μπόνους συνταξιοδότησης. Σήμερα, μπορεί να πάρει μόνο 18 κιλά κρέατος με το μπόνους διακοπών.

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

– Συνταξιούχοι SSK, Bag-Kur και συνταξιοδοτικά ταμεία

– Οι συγγενείς και οι βετεράνοι του μάρτυρα

– Όσοι λαμβάνουν σύνταξη θανάτου

– Ιδιωτικοί και μη υπάλληλοι που λαμβάνουν σύνταξη δασμού και αναπηρίας πολέμου

Προσωρινοί φρουροί του χωριού

– Αυτοί που λαμβάνουν σύνταξη τιμής

– Αθλητές πρωταθλητών

– Κορέα, Κύπρος και βετεράνοι του Πολέμου της Ανεξαρτησίας

– Πολίτες που υπέστησαν ζημιές από την τρομοκρατία και δικαιούχους όσων έχασαν τη ζωή τους

.Source