Το μυστικό του μυστηριώδους μονόλιθου στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα Göbeklitepe

Ο μονόλιθος, που βρέθηκε την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, σε ένα χωράφι στην συνοικία Örencik, που βρίσκεται κοντά στα ερείπια Göbeklitepe, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Şanlıurfa, έγινε περιέργεια.

Το μεταλλικό μπλοκ, ύψους περίπου 3 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου, στο οποίο η έκφραση “Κοιτάξτε τον ουρανό, δείτε τη Σελήνη” γράφτηκε στο αλφάβητο του Göktürk, δεν μπορούσε να προσδιοριστεί από ποιον ή από ποιον δημιουργήθηκε.

Παρατηρήθηκε ότι ο μονόλιθος, που προσέλκυσε την περιέργεια των ντόπιων και έδωσε ευρεία κάλυψη στις ειδήσεις των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, δεν ήταν σε ισχύ σήμερα το πρωί.

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟ

Η μεταλλική πλάκα, η Τουρκία αποδείχθηκε μέρος της εισαγωγής του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η εισαγωγή του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος “10ετές όραμα της Τουρκίας στο διάστημα, τη στρατηγική, το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα μας, όπου οι στόχοι του έργου δηλώνονται στον κόσμο υπό το σύνθημα έγινε διάσημο εκείνες τις μέρες, και λέω ότι ο ουρανός κοιτάζει, δείτε το φεγγάρι. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Η ετικέτα “Κοιτάξτε τον ουρανό, δείτε το φεγγάρι” για τη χρήση του σλόγκαν στα κοινωνικά μέσα, με την εικόνα του μονόλιθου του οποίου το μυστήριο δεν μπορούσε να λυθεί στο Göbeklitepe όταν ο Ερντογάν χρησιμοποίησε αυτές τις δηλώσεις από το ρόστερ, αντανακλάται στον γίγαντα οθόνη στο πίσω μέρος.

υπέροχα χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μετά τα λόγια του Ερντογάν, το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε τους 10 στόχους.

GÖBEKLİTEPE EMOSTION ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ VARANK

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ Στο μήνυμα που δίνει έμφαση στον Γκωμπκλίπετε “Γκόμπεκλιπετεε πώς θα είναι η αφετηρία μας η ιστορία του μηδενικού σημείου στο μέλλον του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος της Τουρκίας που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος. Οι νέοι μας, τα εγγόνια μας, η μεγαλύτερη κληρονομιά μας για το μέλλον της Τουρκίας. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

.Source