Το νέο έτος τερματίζει το μονοπώλιο της ΑΗΚ στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας

Το 2021 τερματίζει το μονοπώλιο της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού της Μεσογείου από την Κυπριακή Αρχή Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τον Σταύρο Σταυρίνο του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.

Διότι, λέει στο Philenews, η ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Bioland Promithia γίνεται η πρώτη που πληροί όλες τις απαιτήσεις που ορίζονται στους κανόνες μεταβατικών κανονισμών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η συμβατική συμφωνία τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

«Η λειτουργία της Bioland Promithia σηματοδοτεί την άρση του μονοπωλίου της ΑΗΚ στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την ανταγωνιστική αγορά», είπε.

«Η επίσημη λειτουργία της ιδιωτικής εταιρείας αναμένεται γύρω στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ένα δελτίο τύπου της Bioland Promithia, θυγατρικής της Bioland Holdings Ltd, δήλωσε ότι στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.

Ο όμιλος είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους παρόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κύπρο με τεράστια εμπειρία στα φωτοβολταϊκά συστήματα.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με κορυφαίες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές της βιομηχανίας», ανέφερε επίσης το δελτίο τύπου.

«Μέσω της καινοτομίας, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, σκοπεύουμε να παρέχουμε αποτελεσματικά τις ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών», πρόσθεσε.

Source