Το νέο εκπληκτικό βίντεο της NASA δείχνει σκόνη στον Άρη για εφευρετικότητα (βίντεο)

Η επινοητικότητα που αγκυροβολήθηκε στο Perseverance rover της NASA έκανε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση της τη Δευτέρα.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Η NASA κυκλοφόρησε ένα εντυπωσιακό νέο βίντεο μετά την πρώτη πτήση του ελικοπτέρου Ingenuity στον Άρη.

Η σκόνη από ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο στην αττική ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή.

Η εφευρετικότητα που αγκυροβολήθηκε στο Perseverance rover της NASA έκανε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση της τη Δευτέρα,, η ιστορική στιγμή κυκλοφόρησε στο βίντεο.

Το μαλακό ελικόπτερο 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, το ελικόπτερο 85 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι το πρώτο ιπτάμενο όχημα στην ιστορία που ελέγχει μια πτήση 90 δευτερολέπτων πάνω από τον Άρη.

Η μεγάλη πρόκληση για την εφευρετικότητα ήταν να αντισταθούμε στην Αρειανή ατμόσφαιρα, η οποία αποτελείται από 96% διοξείδιο του άνθρακα.

Παρά τις δυσκολίες του κόκκινου πλανήτη, όπως η εξαιρετικά κρύα θερμοκρασία και η αραιή ατμόσφαιρα, αυτό το μικρό drone έδειξε ανθεκτικότητα, κάνοντας τους δημιουργούς λευκά πρόσωπα στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται το εργαστήριο JPL της NASA.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η εφευρετικότητα έχει ανέλθει σε μέγιστο ύψος 10 ποδιών
(3 μέτρα) և είχε σταθερή προσγείωση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη, πετώντας για συνολικά 39,1 δευτερόλεπτα.

Αυτή η ιστορική πτήση ήταν ένα δύσκολο έργο για το ρομποτικό ελικόπτερο της NASA, καθώς είναι μια τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ πριν, σε μια εποχή που οι συνθήκες πτήσης στον Άρη είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της Γης.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source