Το νέο κοινοβούλιο θα ασχοληθεί με τον Pothen Esches

Το νομικό πλαίσιο για τον Pothen Esches αποστέλλεται σε μια νέα επιτροπή θεσμών, η οποία πρόκειται να αποσυρθεί από τις εκλογές της 30ής Μαΐου. Σε ειδική σύνοδο την Τρίτη, την τελευταία πριν από το κλείσιμο των κοινοβουλευτικών εκλογών, η επιτροπή ολοκλήρωσε τις συζητήσεις της και αποφάσισε να στείλει τη νέα νομοθετική εξουσία σε νέα αίθουσα λόγω ορισμένων τεχνικών ζητημάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμικών οργάνων, acha akaria acha akari, ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση ότι είχαν συγκεντρωθεί προτάσεις από όλες τις επιτροπές για το νόμο για την ανανέωση του Poten Esches, καθώς υπάρχει ευρεία άποψη ότι χρειάζεται σοβαρές αλλαγές για διαφάνεια και τεχνοκρατική έλεγχος. προς την κατεύθυνση.

“Όλα τα μέρη και όλα τα μέρη έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, έχουμε φτάσει σε ένα κείμενο που είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση, είχαμε πρόβλημα με την εγγραφή περιουσιακών στοιχείων σήμερα, το οποίο δεν ήταν πλήρες, χρειαζόμαστε κάποια τεχνική βοήθεια”, είπε.

Ο κ. Acha Akariu είπε ότι η Επιτροπή είχε ακούσει από πάρα πολλούς ενδιαφερόμενους, όπως η Επιτροπή της Λευκής Βίβλου, λογιστές και δικηγόρους, των οποίων οι απόψεις συμπεριλήφθηκαν στο κείμενο. “Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι που δεν θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.”

Συνέχισε λέγοντας ότι όλη η δουλειά που γίνεται με πάθος από όλα τα μέλη θα είναι ένα δώρο στην Επιτροπή Νέων Θεσμών, έτσι ώστε η διαδικασία να μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι το καλοκαίρι. Είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών είχε γίνει, έλειπαν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, οπότε η Επιτροπή θεώρησε απαραίτητο να αναφερθεί στη νέα σύνοδο κορυφής.

“Το πολιτικό μήνυμα που έστειλε η επιτροπή είναι σαφές. Ότι έχουμε λάβει τα μηνύματα της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τη διαφάνεια, τον τεχνοκρατικό έλεγχο των Poten Esches. “Έχει γίνει συνείδηση ​​όλων των βουλευτών, ελπίζω ότι θα υπάρξει συνείδηση ​​των βουλευτών που θα εκλεγούν”, είπε.

Ο Άριστος Δαμιανού του ΑΚΕΛ επαίνεσε το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ όλων των βουλευτών και όλων των κομμάτων, ειδικά του Προέδρου της Επιτροπής, “οι οποίοι, παρά τις μερικές φορές εμφανείς πολιτικές μας διαφορές, ενήργησαν σε συμβατική βάση, προσπαθώντας να μην σχηματίσουν ή να καταστρέψουν”.

Ο κ. Damianu πρόσθεσε ότι το εξαιρετικό έργο σήμερα ήταν να προσπαθήσει να ολοκληρώσει το πολύ δύσκολο έργο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Pothen Esches. Είπε ότι ήταν δυνατή η ενημέρωση του Pothen Esches μέσω ενός σχεδόν ολοκληρωμένου έργου για να λειτουργεί πάνω στις αρχές της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας μέσω σκληρής δουλειάς και συνεργατών.

Υπενθύμισε ότι έχουν θεσπιστεί διατάξεις από εμπειρογνώμονες εκτός του Κοινοβουλίου σχετικά με τον υποχρεωτικό διορισμό της τεχνοκρατικής εποπτείας του Pothen Esches και ότι έχουν εισαχθεί αυστηρότερες διαδικασίες ευθύνης για μέλη του κοινοβουλίου που δεν δηλώνουν περιουσιακά στοιχεία στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, έχουμε ενισχύσει το νομοθετικό πεδίο ακούγοντας τα μηνύματα της εποχής, γι ‘αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το έργο που παράγεται, είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο κοινοβούλιο θα δώσει πολύ υψηλή προτεραιότητα στο ανανεωμένο πλαίσιο Poten Esches. “Επειδή είναι μια πραγματική κοινωνική ανάγκη”, είπε.

Πηγή: KYPE

Source